1. >
  2. Opskrifter>
  3. Alt det andet>
  4. Morgenmad>
  5. Amerikanske pandekager med kikærter

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Pandekage-dej:

3.

Åbn brikken med kikærter, og hæld dem i et dørslag. Skyl kikærterne med koldt vand og lad dem dryppe af.

4.

Kom mælk og kikærter i en blender. Blend, til der ikke er flere klumper. Hæld kikærte-mælken over i en stor skål.

5.

Slå et æg ud i et glas. Kom ægget op i skålen. Gør det samme med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

6.

Kom mel, sukker, vaniljesukker, bagepulver og salt op i skålen.

7.

Pisk det hele godt sammen med en håndmixer til en tyk pandekage-dej.

Stege pandekager:

8.

Kom olie på en stor stegepande. Varm den op til middel varme.

9.

Kom knap ½ deciliter dej på stegepanden. Du skal ikke fordele dejen, det skal være en lille, tyk pandekage. Du kan stege cirka 3 pandekager ad gangen.

10.

Steg pandekagerne 1-2 minutter, før du vender dem. Steg dem på den anden side, til de er gyldne og gennembagte. Fortsæt, til du ikke har mere dej.

Næringsindhold per portion

Energi: 255 kJ / 61 kcal

Protein: 11 %

Kulhydrat: 51 %

Fedt: 38 %

Heraf mættet fedt: 0,1 g.

Kostfibre: 2 %

Kokkeskolevideoer

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Inspiration

Samlet tid: 40 min

Arbejdstid: 10 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 105 min