
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Morgenmad>
- Amerikanske pandekager med kikærter
Amerikanske pandekager med kikærter
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Kikærter kan bruges til alt muligt - selv i desserter! Vi har sneget de små kikærte-banditter ind i opskriften - og det giver et hamrende lækkert resultat! Luftige, lækre amerikanske pandekager, der smager af, ja, amerikanske pandekager. Verdens bedste måde at lære kikærten at kende på. Sæt igang!
Opskriften giver cirka 30 amerikanske pandekager.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til amerikanske pandekager med kikærter
Ingredienser
Ca. 230 g. kikærter (1 brik/dåse)
4 dl. mælk
4 æg
180 g. hvedemel (ca. 3 dl)
4 tsk. sukker
2 tsk. vaniljesukker
2 tsk. bagepulver
¼ tsk. salt
Olie til stegning

Kikærter (brik)

Mælk

Æg

Hvedemel

Sukker

Vaniljesukker

Bagepulver

Salt

Olie - smagsneutral
Køkkenredskaber til amerikanske pandekager med kikærter
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 dørslag
1 blender
1 håndmixer
1 kop
1 stor skål
1 stor stegepande
1 paletkniv

Decilitermål

Køkkenvægt

Dørslag

Søjleblender

Håndmixer

Kop

Stor røreskål

Stegepande

Paletkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Pandekage-dej:
3.
Åbn brikken med kikærter, og hæld dem i et dørslag. Skyl kikærterne med koldt vand og lad dem dryppe af.
4.
Kom mælk og kikærter i en blender. Blend, til der ikke er flere klumper. Hæld kikærte-mælken over i en stor skål.
5.
Slå et æg ud i et glas. Kom ægget op i skålen. Gør det samme med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
6.
Kom mel, sukker, vaniljesukker, bagepulver og salt op i skålen.
7.
Pisk det hele godt sammen med en håndmixer til en tyk pandekage-dej.
Stege pandekager:
8.
Kom olie på en stor stegepande. Varm den op til middel varme.
9.
Kom knap ½ deciliter dej på stegepanden. Du skal ikke fordele dejen, det skal være en lille, tyk pandekage. Du kan stege cirka 3 pandekager ad gangen.
10.
Steg pandekagerne 1-2 minutter, før du vender dem. Steg dem på den anden side, til de er gyldne og gennembagte. Fortsæt, til du ikke har mere dej.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 255 kJ / 61 kcal
Protein: 11 %
Kulhydrat: 51 %
Fedt: 38 %
Heraf mættet fedt: 0,1 g.
Kostfibre: 2 %
Kokkeskolevideoer