- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Fisk og skaldyr>
- Albas ceviche fra Ecuador
Albas ceviche fra Ecuador
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 35 min.
Sværhedsgrad: Nem
Alba var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.
Alba har familie fra Ecuador, og derfor udviklede hun denne lækre ceviche af rejer. Ceviche stammer fra Sydamerika, og betyder at fisk eller skaldyr bliver ”kogt” ved at ligge og marinere i lime eller citron.
Servér retten som hovedret, eller halver portion og lav en lækker forret i stedet.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til albas ceviche fra ecuador
Ris:
2 dl. ris
3 dl. ris
1 dl. ris
3 dl. vand
4 ½ dl. vand
1 ½ dl. vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 lille bundt persille
1 ½ bundt persille
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
Ceviche:
400 g. rejer
600 g. rejer
200 g. rejer
1 Citron
1 ½ citron
½ citron
½ rødløg
¾ rødløg
¼ rødløg
1 l. varmt vand
1 ½ l. varmt vand
½ l. varmt vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
200 g. cherrytomater
300 g. cherrytomater
100 g. cherrytomater
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
Evt. ½ spsk. sukker
Koriander eller persille til pynt
Brune ris (fuldkornsris)
Vand
Salt
Persille
Hvidløg
Rejer
Citron
Rødløg
Cherrytomat
Peber
Sukker
Koriander
Køkkenredskaber: til albas ceviche fra ecuador
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 teske
1 lille gryde
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 grydelåg
3 skåle
1 gaffel eller citruspresser
4 tallerkener til servering
6 tallerkener til servering
2 tallerkener til servering
1 kop
Decilitermål
Køkkenvægt
Teske
Lille gryde
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Grydelåg
Røreskål
Gaffel
Middagstallerken
Kop
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Koge ris:
3.
Hæld ris, vand og salt i en gryde (kog det ikke endnu). Se videoen.
4.
Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Hak persillen fint, og kom 3 spiseskefulde i gryden med ris. Gem resten til senere. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Hak persillen fint, og kom 1 spiseskefuld i gryden med ris. Gem resten til senere. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
5.
Hak persillen fint, og kom 2 spiseskefulde i gryden med ris. Gem resten til senere.
6.
Se videoen.
Se videoen.
7.
8.
Lave ceviche:
9.
Kom rejerne i en skål.
10.
Se videoen.
11.
Pil rødløget. Skær rødløget over på midten, og skær det derefter i tynde skiver. Se videoen.
Pil rødløget. Skær rødløget over på midten, og skær det derefter i tynde skiver. Se videoen.
12.
Varm vand op i en lille gryde eller elkedel.
13.
Hæld vandet og saltet i en lille skål. Kom løgskiverne ned i vandet, og lad dem trække i 5 minutter. Det gør, at løgene ikke er så bitre.
14.
Hæld vandet fra ved at komme løgskiverne i en si. Skyl dem under koldt vand, og lad dem dryppe af i sien.
15.
16.
Servering:
17.
Fyld en kop med kogte ris, og vend risene ud på en tallerken. Løft forsigtigt koppen, så risene kommer til at stå flot formet på tallerkenen. Gentag med hver portion.
18.
Læg en skefuld ceviche på hver ristop. Fordel resten af cevichen på tallerknerne. Husk også saften - den giver god smag til risene. Pynt eventuelt med koriander eller persille.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1143 kJ / 274 kcal
Protein: 32 %
Kulhydrat: 59 %
Fedt: 9 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer