![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Fisk og skaldyr>
- Bagt laks med perlespelt
Bagt laks med perlespelt
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 35 min.
Sværhedsgrad: Nem
![](/media/cttn1ohr/bagt_laks_med_speltsalat-800px1.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Jeps, det lyder som en ret, en mor ville lave. Men heldigvis smager det mega godt, og perlespelt er slet ikke så kedeligt, som det måske lyder… Så, træk madmodet op af lommen og giv det et skud.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til bagt laks med perlespelt
Salat af perlespelt:
3 dl. perlespelt (200 g.)
4 ½ dl. perlespelt (300 g.)
1 ½ dl. perlespelt (100 g.)
vand til kogning
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
3 gulerødder
4 ½ gulerødder
1 ½ gulerod
1 peberfrugt
1 ½ peberfrugt
½ peberfrugt
1 løg
1 ½ løg
½ løg
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
½ citron
¾ citron
¼ citron
½ tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Bagt laks:
450 g. laks
675 g. laks
225 g. laks
2 dl. basilikum
3 dl. basilikum
1 dl. basilikum
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
![](/media/iskizuva/perlespelt.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Perlespelt
![](/media/b3lkg2qn/thumb_colourbox3099415.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Vand
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
![](/media/uumnpdz5/gullerødder.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Gulerod
![](/media/hv4fwvms/fdb-pebberfrugt.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Peberfrugt
![](/media/1t5k3qf1/løg2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Løg
![](/media/go0fueac/olie-smagsneutral-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Olie - smagsneutral
![](/media/izdbvwlo/citron.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Citron
![](/media/t0qhiy5e/pebber_stcdt-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Peber
![](/media/e34fvix2/fdb-laksesteak_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Laks (filet)
![](/media/gszin5cl/basilikum.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Basilikum
![](/media/hawhuhqp/hvidløg-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvidløg
Køkkenredskaber til bagt laks med perlespelt
1 decilitermål
1 deciliermål
1 teske
1 tekse
1 spiseske
1 gryde
1 grydelåg
1 gulerodsskræller
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 citruspresser
1 stegepande
1 spatel
1 grydeske
bagepapir
1 bageplade
2 små skåle
1 hvidløgspresser
1 gaffel
1 bagepensel
![](/media/kkrhgigi/decilitermål-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Decilitermål
![](/media/jdubdacj/teske-som-måleske-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Teske
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
![](/media/1tzjljdl/gryde.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mellem gryde
![](/media/xiueieh2/grydelåg-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Grydelåg
![](/media/tqpe14sq/kartoffelskræller.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kartoffelskræller
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/b3khocnu/stor-kniv-eller-kokkekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor skarp kniv - kokkekniv
![](/media/qq4fr4xb/fdb-redskaber25_kopier-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Citruspresser
![](/media/q4kbwss4/stegepande-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stegepande
![](/media/1l0lpwb0/spatel.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spatel
![](/media/rnsbv2km/grydeskeer-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Grydeske
![](/media/dhqpgi3w/fdb-redskaber57.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Bagepapir
![](/media/mbzbf01x/fdb-redskaber24.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Bageplade
![](/media/oeghjqd5/lille-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lille røreskål
![](/media/4m0panrg/hvidløgspresser.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvidløgspresser
![](/media/ihrbhbk1/fdb-redskaber47.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Gaffel
![](/media/kxxdwper/fdb-redskaber38.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Bagepensel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Salat ad perlespelt:
3.
Hæld perlespelten i en si. Skyl spelten under rindende koldt vand.
4.
Hæld vand og salt i en gryde, og læg låg på. Bring vandet i kog. Kog perlespelten efter anvisningen på pakken, til de er møre, men stadig har bid. Fjern gryden fra komfuret, og lad perlespelten blive i gryden.
5.
Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Se videoen.
6.
Skyl peberfrugten, og skær den i små tern. Se videoen.
7.
Pil, og hak løget. Se videoen.
8.
Pres saften af en ½ citron. Se videoen.
9.
Kom olie på en stor stegepande, og varm den op ved middel varme.
10.
Kom løg på stegepanden, og steg dem klare i 1-2 minutter. De må ikke blive brune. Se videoen.
11.
Kom gulerodstern på stegepanden, og steg i 2 minutter. Kom derefter peberfrugt på, og steg i 2 minutter mere. Kom citronsaft, salt og peber på stegepanden. Rør rundt. Se videoen.
12.
Hvis der er vand tilbage i gryden med perlespelt, så hæld det fra. Kom perlespelten over i stegepanden til grøntsagerne. Vend det hele sammen, og kom det op i en skål.
Bagt laks:
13.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Kom bagepapir på en bageplade.
14.
Læg laksefileterne med skindsiden nedad på bagepladen. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
15.
Skyl basilikum i en skål med vand. Dup den tør i et rent viskestykke. Hak dem fint. Se videoen.
16.
Pil, og pres hvidløg ned i en skål. Kom hakket basilikum, olie og salt i skålen, og rør rundt med en gaffel. Se videoen.
17.
Pensl laksefileterne med basilikum-olien. Stil dem i ovnen, og bag dem i cirka 12 minutter, til de er gennembagt. Skær en laksefilet over. Den er færdig, når den har samme farve hele vejen igennem.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 0 kJ / 560 kcal
Protein: 23 %
Kulhydrat: 32 %
Fedt: 45 %
Heraf mættet fedt: 2,8 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration
Samlet tid: 30 min
Arbejdstid: 30 min
Samlet tid: 30 min
Arbejdstid: 30 min
Samlet tid: 30 min
Arbejdstid: 30 min
Samlet tid: 30 min
Arbejdstid: 25 min