- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Smørelse og dip>
- Ærtedip
Ærtedip
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 28 min.
Sværhedsgrad: Nem
Kvas dem. Smadr dem. De små grønne banditter. Og så har du den lækreste ærtedip og verdens bedste undskyldning for at spise chips.
Tip: De frosne ærter kan skiftes ud med friske ærter, når de er i sæson.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til ærtedip
Ærtedip:
4 dl vand
2 dl vand
250 g frosne ærter
125 g frosne ærter
1 fed hvidløg
1 lille fed hvidløg
¼ citron
¼ citron
1 dl creme fraiche
½ dl creme fraiche
½ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 knivspids peber
Tilbehør:
4 skiver rugbrød
2 skiver rugbrød
Vand
Ærter
Hvidløg
Citron
Creme fraiche
Salt
Peber
Rugbrød
Køkkenredskaber til ærtedip
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 teske
1 lille skål
1 lille gryde
1 hvidløgspresser
1 citruspresser
1 røreske
1 blender
Decilitermål
Køkkenvægt
Teske
Lille røreskål
Lille gryde
Hvidløgspresser
Citruspresser
Røreske
Søjleblender
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Ærtedip:
3.
Kom vand i en lille gryde, og lad det komme op at koge. Kom ærterne i en lille skål, og hæld det kogende vand over. Lad dem stå i 2 minutter, til de er tøet op.
4.
Pil og pres hvidløget. Se videoen.
5.
Pres saften af citronen, til du har 1 teskefuld citronsaft. Se videoen.
Pres saften af citronen, til du har en halv teskefuld citronsaft. Se videoen.
6.
Kom ærter, cremefraiche, presset hvidløg, citronsaft, salt og peber i en blender. Blend det sammen, til du har en ensartet dip. Smag til med ekstra salt, peber og citronsaft.
Tilbehør:
7.
Rist rugbrødet med en brødrister, og skær det i stave, så du kan dyppe dem i ærtedippen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 423 kJ / 101 kcal
Protein: 18 %
Kulhydrat: 31 %
Fedt: 45 %
Heraf mættet fedt: 3,1 g
Kostfibre: 6 %
Kokkeskolevideoer