
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Salater>
- Æblesalat med hvedekorn
Æblesalat med hvedekorn
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Nem

Salaten her er frisk og mættende. De syrlige æbler går hånd i hånd med spelt- og hvedekernerne. De danner sammen en fræk salat, du kan bruge som tilbehør eller som en ret i sig selv.
Salaten indeholder også jordskokker - hvis du aldrig har smagt dem, skulle du tage at prøve; de smager fantastisk.
Tip: Server salaten med hjemmelavede grovflutes til. Find opskriften her i GoCook.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til æblesalat med hvedekorn
Ingredienser:
7 dl vand
1 l vand
3 ½ dl vand
1 ½ dl hele hvedekerner eller speltkerner
2 ¼ dl hele hvedekerner eller speltkerner
¾ dl hele hvedekerner eller speltkerner
¼ tsk. groft salt
½ tsk. groft salt
1 knivspids groft salt
¼ tsk. hele peberkorn
½ tsk. hele peberkorn
1 knivspids peberkorn
1 laurbærblad
1 ½ laurbærblade
½ laurbærblad
1 spsk. æbleeddike
1 ½ spsk. æbleeddike
½ spsk. æbleeddike
1 ½ spsk. olie
2 spsk. olie
¾ spsk. olie
¼ tsk. sukker
1 ½ tsk. sukker
½ tsk. sukker
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
½ rødløg
¾ rødløg
¼ rødløg
2 jordskokker
3 jordskokker
1 jordskokke
2 æbler
3 æbler
1 æble
1 stilk bladselleri
1 ½ stilke bladselleri
½ stilk bladselleri
1 ½ dl krydderurter – persille og mynte
2 ¼ dl krydderurter, fx persille og mynte
¾ dl krydderurter, fx persille og mynte
Til tilsmagning:
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ pnivspids peber
½ knivspids peber
1 ½ tsk. sukker
2 ¼ tsk. sukker
¾ tsk. sukker
Tilbehør:
Groft brød

Vand

Hvedekerner

Salt

Peberkorn

Laurbærblad

Æblecidereddike

Olie - smagsneutral

Sukker

Hvidløg

Rødløg

Jordskok

Æble

Bladselleri

Persille

Peber

Fuldkornsbrød
Køkkenredskaber: til æblesalat med hvedekorn
1 stor gryde
1 grydelåg
1 teske
2 spiseskeer
2 små skarpe knive
2 skærebrætter
1 røreske
1 stor skål
1 målebæger
1 kartoffelskræller
1 si
1 stor skarp kniv
1 hvidløgspresser

Stor gryde

Grydelåg

Teske

Spiseske

Urtekniv

Skærebræt

Røreske

Stor røreskål

Målebæger

Kartoffelskræller

Si

Stor skarp kniv - kokkekniv

Hvidløgspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Koge hvedekerner:
3.
Hæld vandet i en gryde. Kom låg på gryden, og bring vandet i kog.
4.
Kom hvedekerner, salt, peberkorn og laurbærblade i gryden. Læg låget på igen.
5.
Kog hvedekernerne i 20-25 minutter ved svag varme, til de er møre.
6.
Hæld hvedekernerne i en sigte, og lad dem dryppe af. Hæld hvedekernerne i en skål.
7.
Hæld æbleeddike og olie i skålen. Bland det sammen med en ske.
8.
Drys 1 teske sukker over hvedekernerne, og bland med en ske. Lad hvedekernerne køle af.
Drys 1 ½ teske sukker over hvedekernerne, og bland med en ske. Lad hvedekernerne køle af.
Drys ½ teske sukker over hvedekernerne, og bland med en ske. Lad hvedekernerne køle af.
Skære grøntsager:
9.
Pil, og hak rødløg. Se videoen.
10.
Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Se videoen.
11.
Vask jordskokkerne grundigt, og skær dem i terninger. Se videoen.
Vask jordskokken grundigt, og skær den i terninger. Se videoen.
12.
Skyl æblerne. Fjern kernehuset, og skær æblerne i terninger. Se videoen.
Skyl æblet. Fjern kernehuset, og skær æblet i terninger. Se videoen.
13.
Skyl bladsellerien, og skær den i tynde skiver
Skyl bladsellerien, og skær den i tynde skiver.
14.
Kom hvidløg, rødløg, jordskokker, æbler og bladselleri i skålen.
15.
Bland salaten.
16.
Kom vand i en skål, og skyld persille eller mynte i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persille eller mynte fint. Se videoen.
Kom vand i en skål, og skyld persille eller mynte i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persille eller mynte fint. Se videoen.
17.
Drys krydderurterne over salaten.
18.
Bland salaten med en ske, og smag den til med salt, peber og sukker.
19.
Du kan spise salaten som tilbehør til kød, eller med groft brød til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 776 kJ / 185 kcal
Protein: 8 %
Kulhydrat: 63 %
Fedt: 29 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer