- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Æbler med gelé
Æbler med gelé
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
For nogle år siden, kunne man ikke tage til fest i forsamlingshuset og få serveret steg uden, at der blev serveret æbler med gelé til. Vi har glemt den lidt, den her gamle ret, som fuldender måltidet med steg, kartofler og sovs med sin søde smag og sjove udseende.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til æbler med gelé
Ingredienser
2 æbler
3 æbler
1 æble
¼ citron
½ citron
½ l. vand
1 l. vand
¼ l. vand
1 dl. sukker
2 dl. sukker
½ dl. sukker
½ knivspids vaniljepulver
1 knivspids vaniljepulver
¼ knivspids vaniljepulver
4 spsk. ribsgelé
6 spsk. ribsgelé
2 spsk. ribsgelé
Æble
Citron
Vand
Sukker
Vaniljepulver
Ribsgele
Køkkenredskaber til æbler med gelé
1 decilitermål
1 spiseske
1 skærebræt
1 kartoffelskræller
1 citruspresser
1 mellemstor gryde med låg
1 tallerken
Decilitermål
Spiseske
Skærebræt
Kartoffelskræller
Citruspresser
Mellem gryde
Middagstallerken
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kog æblerne:
3.
4.
5.
6.
Fyld æblerne:
7.
Tag så æblerne op af sukkerlagen, kom dem på en tallerken, og kom en spiseske ribsgele i hver af fordybningerne på æblerne.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 790 kJ / 189 kcal
Protein: 0 %
Kulhydrat: 99 %
Fedt: 1 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer