Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Skyl og skræl æblerne. Halver dem og fjern kernehuset, så du har en lille fordybning i æblerne. Det kan du nemt gøre med den spidse ende af din skrællekniv. Ellers brug en lille skarp kniv.
Skyl og skræl æblet. Halver det og fjern kernehuset, så du har en lille fordybning i æblet. Det kan du nemt gøre med den spidse ende af din skrællekniv. Ellers brug en lille skarp kniv.

4.

Pres saften fra ¼ citron. Kom saften op i en mellemstor gryde. Se videoen.
Pres saften fra ½ citron. Kom saften op i en mellemstor gryde. Se videoen.

5.

Kom vand, sukker, vaniljepulver og æbler op i gryden.

6.

Varm det op ved middel varme, indtil det koger. Lad det koge i 5 minutter. Rør hele tiden en lille smule i det, så det ikke brænder på.

7.

Tag så æblerne op af sukkerlagen, kom dem på en tallerken, og kom en spiseske ribsgele i hver af fordybningerne på æblerne.

Næringsindhold per portion

Energi: 790 kJ / 189 kcal

Protein: 0 %

Kulhydrat: 99 %

Fedt: 1 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 135 min

Arbejdstid: 10 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 20 min