
Æblemos
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Nem

Du kan bruge æblemos til alt muligt! På yoghurt eller havregrød, i fastelavnsboller, bolledej, gammeldags æblekage, wienerbrød og som tilbehør til varme mormorretter.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til æblemos
Æblemos:
1 kg. æbler
1 ½ kg. æbler
½ kg. æbler
½ dl. vand
¾ dl. vand
¼ dl. vand
50 g. sukker
75 g. sukker
25 g. sukker

Æble

Vand

Sukker
Køkkenredskaber til æblemos
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 skærebræt
1 kartoffelskræller
1 stor skarp kniv
1 stor gryde med låg
1 grydeske
1 stavblender
sylteglas
1 elkedel

Køkkenvægt

Decilitermål

Skærebræt

Kartoffelskræller

Stor skarp kniv - kokkekniv

Stor gryde

Grydeske

Stavblender

Sylteglas

Elkedel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Æblemos:
3.
Skræl æblerne, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Se videoen.
4.
Kom æbletern, vand og sukker i en gryde. Læg låg på, og kog i cirka 15 minutter ved svag varme, til æbleternene er helt bløde.
5.
Sæt gryden i vasken og mos æblerne med en stavblender.
Skold dine sylteglas:
6.
Stil dem i håndvasken. Kog 1 liter vand i en elkedel eller en lille gryde, og hæld det kogende vand i glassene. Hæld også kogende vand i lågene. Hæld forsigtigt vandet ud af glassene. Brug grydehandsker, og få eventuelt hjælp af en voksen.
7.
Hæld mosen i de skoldede glas. Så kan den holde sig mindst 1 uge i køleskabet.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 690 kJ / 165 kcal
Protein: 2 %
Kulhydrat: 94 %
Fedt: 4 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer