- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Jul>
- Æblegløgg
Æblegløgg
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Nem
Lav din egen gløgg af æblemost, og server den til æbleskiver eller julesmåkager. Det er super nemt, og den varmer dejligt på en kold vinterdag.
Tip: Gløggen bliver endnu bedre, hvis du laver den dagen før, og lader den stå med krydderi-blandingen natten over. Hæld gløggen i rene flasker, så kan den holde i 4-5 dage i køleskabet. Varm gløggen op, før du serverer den.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til æblegløgg
Gløgg:
2 cm ingefær
3 cm ingefær
1 cm ingefær
6 hele peberkorn
9 hele peberkorn
3 hele peberkorn
10 nelliker
15 nelliker
5 nelliker
10 kardemomme-kapsler eller 1 tsk. stødt kardemomme
15 kardemomme-kapsler eller 1 ½ tsk. stødt kardemomme
5 kardemomme-kapsler eller ½ tsk. stødt kardemomme
2 stjerneanis
3 stjerneanis
1 stjerneanis
3 kanelstænger
1 ½ kanelstang
2 spsk. brun farin
3 spsk. brun farin
1 spsk. brun farin
1 l. æblemost
1 ½ l. æblemost
½ l. æblemost
1 æble
1 ½ æble
½ æble
Pynt:
Stjerneanis
Kanelstænger
Ingefær (frisk)
Peberkorn
Nellike
Kardemomme (frø)
Stjerneanis
Kanel (hel)
Brun farin
Æblemost
Æble
Køkkenredskaber til æblegløgg
1 teske
1 tefilter
1 mellemstor gryde
1 grydelåg
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
4 glas til servering
6 glas til servering
2 glas til servering
Teske
Mellem gryde
Grydelåg
Urtekniv
Skærebræt
Glas
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Gløgg:
3.
4.
5.
6.
7.
8.
Servering:
9.
Skær æblet i små tern. Se videoen.
10.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 633 kJ / 151 kcal
Protein: 1 %
Kulhydrat: 97 %
Fedt: 2 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer