Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tænd på 100 grader varmluft. Kom bagepapir på 4 bageplader.

4.

Kom vand i en skål. Pres saften af en ½ citron, og hæld det op i skålen. Se videoen.

5.

Skyl æblerne, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i så tynde skiver som muligt. Har du en kernehus-udstikker, så brug den, og skær derefter æblet ud i tynde ringe. Læg løbende æble-skiverne op i vandet.

6.

Tag æble-skiverne op, læg dem på et viskestykke og dup dem lidt tørre. Fordel æble-skiverne i ét lag på de 4 bageplader.

7.

Sæt alle pladerne i ovnen, og bag æble-skiverne i 2½ time, eller indtil de er helt tørre. Vend æble-skiverne 1-2 gange undervejs. Pas på, du ikke brænder dig.

8.

Tag bagepladerne ud, og lad æble-skiverne køle af. Opbevar dem i en dåse med tætsluttende låg.

Næringsindhold per portion

Energi: 460 kJ / 110 kcal

Protein: 2 %

Kulhydrat: 93 %

Fedt: 5 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 10 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min