![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Mellemmåltider>
- Æblechips
Æblechips - tørrede æbleringe
Samlet tid: 180 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
![Æblechips](/remote.axd/tv.samvirke.dk/64968577/66853934/c8ddca20586876a92c5865bcfe79d7e2/1920x/thumbnail-5.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Chips du må spise HVER dag - også på madpakken! Minimal arbejdstid, og en anelse tålmodighed, så er du i mål med årets bedste hverdags-snack.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til æblechips
Ingredienser
2 l. vand
½ stk. citron (kun saften)
10 æbler
![](/media/b3lkg2qn/thumb_colourbox3099415.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Vand
![](/media/izdbvwlo/citron.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Citron
![](/media/l1upgium/æble3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Æble
Køkkenredskaber til æblechips
4 bageplader
Bagepapir
1 stor skål
1 citruspresser
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
![](/media/mbzbf01x/fdb-redskaber24.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Bageplade
![](/media/dhqpgi3w/fdb-redskaber57.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Bagepapir
![](/media/m5kdspa2/stor-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor røreskål
![](/media/qq4fr4xb/fdb-redskaber25_kopier-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Citruspresser
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/b3khocnu/stor-kniv-eller-kokkekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor skarp kniv - kokkekniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Æblechips:
3.
Tænd på 100 grader varmluft. Kom bagepapir på 4 bageplader.
4.
Kom vand i en skål. Pres saften af en ½ citron, og hæld det op i skålen. Se videoen.
5.
Skyl æblerne, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i så tynde skiver som muligt. Har du en kernehus-udstikker, så brug den, og skær derefter æblet ud i tynde ringe. Læg løbende æble-skiverne op i vandet.
6.
Tag æble-skiverne op, læg dem på et viskestykke og dup dem lidt tørre. Fordel æble-skiverne i ét lag på de 4 bageplader.
7.
Sæt alle pladerne i ovnen, og bag æble-skiverne i 2½ time, eller indtil de er helt tørre. Vend æble-skiverne 1-2 gange undervejs. Pas på, du ikke brænder dig.
8.
Tag bagepladerne ud, og lad æble-skiverne køle af. Opbevar dem i en dåse med tætsluttende låg.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 460 kJ / 110 kcal
Protein: 2 %
Kulhydrat: 93 %
Fedt: 5 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer