![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Jordskokchips
Jordskokkechips i ovn
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem
![Jordskokkechips](/remote.axd/tv.samvirke.dk/19476793/21174713/8bb36df52cdfb32989375f11394d6f9c/1920x/thumbnail-3.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Kalder alle CHIPS-elskere - er I derude? Her er en opskrift på chips du må spise HVER dag - voilá. De kræver ingen guts, bare store portioner, for de forsvinder lynhurtigt. Haps haps!
Du kan lave opskriften i en airfryer. 200 grader i 8 til 9 minutter. Ryst beholderen undervejs.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til jordskokchips
Ingredienser
200 g. jordskokker
1 spsk. olie
¼ tsk. salt
![](/media/4jtgpfxg/jordskok.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Jordskok
![](/media/go0fueac/olie-smagsneutral-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Olie - smagsneutral
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
Køkkenredskaber til jordskokchips
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 spiseske
1 teske
1 grøntsagsbørste
1 kartoffelskræller
1 skærebræt
1 stor skarp kniv eller 1 mandolinjern
1 mellemstor skål
Bagepapir
1 bageplade
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/kkrhgigi/decilitermål-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Decilitermål
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
![](/media/jdubdacj/teske-som-måleske-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Teske
![](/media/pj2j2gx4/grøntsagsbørste.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Grøntsagsbørste
![](/media/tqpe14sq/kartoffelskræller.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kartoffelskræller
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/b3khocnu/stor-kniv-eller-kokkekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor skarp kniv - kokkekniv
![](/media/vgllf4mm/mellem-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mellem røreskål
![](/media/dhqpgi3w/fdb-redskaber57.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Bagepapir
![](/media/mbzbf01x/fdb-redskaber24.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Bageplade
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Tænd ovnen på 180-200 grader varmluft.
4.
Tag en grøntsagsbørste. Vask jordskokkerne grundigt med den. Hvis skrællen er meget beskidt, skal du skrælle jordskokkerne med en kartoffelskræller. Se videoen.
5.
Tag et skærebræt og skarp kniv frem. Skær jordskokkerne i tynde skiver. De skal være cirka 1 millimeter tykke. Hvis du har et mandolinjern, så skær jordskokkerne i papirstynde skiver på mandolinjernet.
6.
Tag en mellemstor skål. Kom jordskokke-skiverne, olie og salt i skålen. Vend jordskokkerne godt rundt, så de er dækkede af olie og salt. Brug hænderne.
7.
Kom bagepapir på en bageplade. Fordel jordskokke-skiverne på bagepladen, så de ligger i ét lag.
8.
Bag jordskokke-skiverne i ovnen i 10-15 minutter, til de er gyldne og sprøde. Hold godt øje med dem, for de kan pludselig blive for mørke.
9.
Lad dine jordskok-chips køle af, og server dem som en lækker snack.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 276 kJ / 66 kcal
Protein: 7 %
Kulhydrat: 39 %
Fedt: 54 %
Heraf mættet fedt: 0,5 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer