Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tænd ovnen på 180-200 grader varmluft.

4.

Tag en grøntsagsbørste. Vask jordskokkerne grundigt med den. Hvis skrællen er meget beskidt, skal du skrælle jordskokkerne med en kartoffelskræller. Se videoen.

5.

Tag et skærebræt og skarp kniv frem. Skær jordskokkerne i tynde skiver. De skal være cirka 1 millimeter tykke. Hvis du har et mandolinjern, så skær jordskokkerne i papirstynde skiver på mandolinjernet.

6.

Tag en mellemstor skål. Kom jordskokke-skiverne, olie og salt i skålen. Vend jordskokkerne godt rundt, så de er dækkede af olie og salt. Brug hænderne.

7.

Kom bagepapir på en bageplade. Fordel jordskokke-skiverne på bagepladen, så de ligger i ét lag.

8.

Bag jordskokke-skiverne i ovnen i 10-15 minutter, til de er gyldne og sprøde. Hold godt øje med dem, for de kan pludselig blive for mørke.

9.

Lad dine jordskok-chips køle af, og server dem som en lækker snack.

Næringsindhold per portion

Energi: 276 kJ / 66 kcal

Protein: 7 %

Kulhydrat: 39 %

Fedt: 54 %

Heraf mættet fedt: 0,5 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Jordskokker, rense

Jordskokker, rense

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 14 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 25 min