- Hjem >
- Opskrifter >
- Alt det andet >
- Desserter og drikke >
- Abemad
Abemad
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium
Er du klar til noget sødt, friskt og sjovt i køkkenet? Denne opskrift på abemad er som en farverig frugtfest med masser af frugt, blød flødeskum og en lækker blanding, du selv rører sammen.
Du vælger frugten, presser lidt, skærer lidt og pisker fløden til skum - og vupti: så har du din egen frugt-dessert, perfekt til hygge med familie eller venner. Det er nemt, sjovt og helt i orden at spise en STOR portion😉
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til abemad
Frugt:
½ honningmelon el. netmelon
¾ honningmelon el. netmelon
¼ honningmelon el. netmelon
150 g jordbær
225 g jordbær
75 g jordbær
150 g hindbær
225 g hindbær
75 g hindbær
100 g blåbær
200 g blåbær
50 g blåbær
½ ananas
¾ ananas
¼ ananas
2 bananer
3 bananer
1 banan
Flødeskum:
1½ dl piskefløde
3 dl piskefløde
1 dl piskefløde
1 tsk. vaniljesukker
2 tsk. vaniljesukker
Honningmelon
Jordbær
Hindbær
Blåbær - friske
Ananas
Banan
Piskefløde
Vaniljesukker
Køkkenredskaber til abemad
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
1 spiseske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
2 store skåle
1 lille skarp kniv
1 håndmixer
Køkkenvægt
Decilitermål
Teske
Spiseske
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Stor røreskål
Urtekniv
Håndmixer
Sådan gør du
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Skær frugterne:
3.
Brug en ske til at fjerne kernerne fra melonen.
4.
Skær kugler ud af melonen med skeen eller skær melonen ud i mundrette stykker. Kom dem op i en stor skål.
5.
Nip jordbærrene (dvs. fjern stilken/den grønne top) og skyl dem godt. Skær jordbærrene i kvarte, og kom dem op i skålen. Se videoen.
6.
7.
Skyl og skær ananasen i tern. Kom ternene op i skålen. Se videoen.
8.
Flødeskum:
9.
Hæld piskefløde i en skål, og pisk den til flødeskum med en håndmixer. Se videoen.
10.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per person
Energi: 1205 kJ / 288 kcal
Protein: 4 %
Kulhydrat: 48 %
Fedt: 48 %
Heraf mættet fedt: 9,5 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration