
Abemad
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium

Frugt på den helt lækre måde. Du er en abe, og du ved det. Det er jo derfor du skal lave en STOR portion abemad, og drøne den ned i skuffen. Det må man godt. Få GoCooks opskrift på frugtsalat trin for trin.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til abemad
Frugt:
½ honningmelon el. netmelon
¾ honningmelon el. netmelon
¼ honningmelon el. netmelon
150 g. jordbær
225 g. jordbær
75 g. jordbær
150 g. hindbær
225 g. hindbær
75 g. hindbær
100 g. blåbær
200 g. blåbær
50 g. blåbær
½ ananas
¾ ananas
¼ ananas
2 bananer
3 bananer
1 banan
Flødeskum:
1½ dl. piskefløde
3 dl. piskefløde
1 dl. piskefløde
1 tsk. vaniljesukker
2 tsk. vaniljesukker

Honningmelon

Jordbær

Hindbær

Blåbær - friske

Ananas

Banan

Piskefløde

Vaniljesukker
Køkkenredskaber til abemad
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
1 spiseske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
2 store skåle
1 lille skarp kniv
1 håndmixer

Køkkenvægt

Decilitermål

Teske

Spiseske

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Stor røreskål

Urtekniv

Håndmixer
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Skær frugterne:
3.
Skrab kernerne ud af melonen med en ske.
4.
Skær kugler ud af melonen med skeen. Kom dem op i en stor skål.
5.
Nip jordbærrene og skyl dem godt. Skær jordbærrene i kvarte, og kom dem op i skålen. Se videoen.
6.
Skyl hindbær og blåbær, og kom dem op i skålen.
7.
Skyl og skær ananasen i tern. Kom ternene op i skålen. Kom ananas-ternene op i skålen. Se videoen.
8.
Skræl bananen, skær den i skiver og kom den op i skålen.
Flødeskum:
9.
Kom piskefløde i en skål og pisk den til flødeskum med en håndmixer. Se videoen.
10.
Rør vaniljesukker i flødeskummen. Vend flødeskummen i frugtsalaten, så har du abemad!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1205 kJ / 288 kcal
Protein: 4 %
Kulhydrat: 48 %
Fedt: 48 %
Heraf mættet fedt: 9,5 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer