1. >
  2. Opskrifter>
  3. Alt det andet>
  4. Desserter og drikke>
  5. Desserter, øvrige>
  6. Chokoladeroulade med mælkestænger

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Rouladebund:

3.

Tænd ovnen på 200 grader.

4.

Kom hvedemel, kartoffelmel, kakaopulver og bagepulver i en mellemstor skål, og bland det sammen. Sæt blandingen til side

5.

Slå et æg ud i en kop, og hæld det over i en stor skål. Gør det samme med resten af æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

6.

Kom sukker i skålen med æggene, og pisk æg og sukker i 4 minutter. Se videoen.

7.

Si melblandingen fra tidligere ned i skålen. Vend forsigtigt det hele sammen med en dejskraber.

8.

Kom bagepapir på en bageplade, og fordel dejen på bagepladen.

9.

Bag rouladebunden i 6-7 minutter.

10.

Lad bunden køle af i 5 minutter.

11.

Læg et nyt stykke bagepapir på køkkenbordet. Vend den bagte rouladebund om, så den ligger med toppen nedad på det nye stykke bagepapir. Træk så forsigtigt det brugte bagepapir af.

Fyld:

12.

Pisk æggehviderne luftige, og tilsæt sukkeret. Pisk videre, til hviderne er helt stive. Se videoen.

13.

Hak mælkechokoladen groft, og hæld den i en glasskål. Se videoen.

14.

Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre bunden af gryden. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør undervejs med en dejskraber, til der ikke er flere klumper.

Se videoen.

15.

Pisk æggeblommerne sammen med chokoladen, og pisk ⅓ af de stiftpiskede æggehvider i. Du kan sagtens gøre det med et almindeligt piskeris, du skal bare lægge lidt kræfter i.

16.

Kom chokoladeblandingen over i skålen med æggehviderne, og vend det hele sammen med en dejskraber.

17.

Fordel chokolademoussen på rouladebunden.

18.

Læg ⅔ af mælkestængerne langs kanten af rouladen, og rul forsigtigt rouladen sammen om stængerne. Brug bagepapiret til at stramme rouladen lidt til sidst, og lad bagepapiret sidde på. Kom rouladen på køl i 20-30 minutter.

Pynt:

19.

Pisk fløden til flødeskum, og kom det ned i en sprøjtepose med din yndlingstyl. Se videoen.

20.

Sprøjt et fint mønster på toppen af chokoladerouladen, og pynt med resten af mælkestængerne. Du kan også sagtens pynte med noget andet, fx friske bær.

Næringsindhold per portion

Energi: 3611 kJ / 863 kcal

Protein: 9 %

Kulhydrat: 44 %

Fedt: 46 %

Heraf mættet fedt: 25 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Pisket dej

Pisket dej

Æggehvider, piske

Æggehvider, piske

Chokolade, hakke

Chokolade, hakke

Smelte chokolade over vandbad

Smelte chokolade over vandbad

Sprøjtepose og tylle

Sprøjtepose og tylle

Inspiration

Samlet tid: 40 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min