1. >
  2. Leksikon>
  3. Grundsmage>
  4. Umami smag>
  5. Sovs og bouillon>
  6. Sød sojasovs (ketjap manis)

Sød sojasovs (ketjap manis)

Sød sojasovs bliver også kaldt ketjap manis. Det er en lys sojasovs, som er lavet af 80 % hvede og 20 % soyabønner. Sød sojasovs smager lidt sødere end normal sojasovs. Sojasovsen er sød, fordi der er sukker i hvede.

I det asiatiske køkken bruger man ofte sød sojasovs. Sød sojasovs er god at bruge i stedet for normal sojasovs i retter, som kan blive for salte.

 

Smag: Sødt og salt.

Holdbarhed

3 år på hylden (Uåbnet)

1 år i køleskabet (Åbnet)

Opbevaring

Stil sød sojasovs i et køkkenskab eller en køkkenskuffe. Når du har åbnet for sojaen, skal du opbevare den i køleskabet.

Retter med sød sojasovs (ketjap manis)

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 50 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 45 min