Stil sød sojasovs i et køkkenskab eller en køkkenskuffe. Når du har åbnet for sojaen, skal du opbevare den i køleskabet.
- >
- Leksikon>
- Grundsmage>
- Umami smag>
- Sovs og bouillon>
- Sød sojasovs (ketjap manis)
Sød sojasovs (ketjap manis)
Sød sojasovs bliver også kaldt ketjap manis. Det er en lys sojasovs, som er lavet af 80 % hvede og 20 % soyabønner. Sød sojasovs smager lidt sødere end normal sojasovs. Sojasovsen er sød, fordi der er sukker i hvede.
I det asiatiske køkken bruger man ofte sød sojasovs. Sød sojasovs er god at bruge i stedet for normal sojasovs i retter, som kan blive for salte.
Smag: Sødt og salt.
Holdbarhed
3 år på hylden (Uåbnet)
1 år i køleskabet (Åbnet)