Savoykål

Savoykål er en grøntsag. Savoykål er rundt som et hoved. Det består af mange krøllede mørkegrønne blade. Man kan spise savoykål rå, svitset eller kogt. Savoykål smager stærkt og lidt bittert. 

Smagen minder lidt om hvidkål. Du kan bruge hvidkål og spidskål i stedet for savoykål i en ret. Prøv opskriften på Wokket kål og æble.

Smag: Stærk og lidt bitter. 

Holdbarhed

8 måneder i fryseren

21 dage i køleskabet

Opbevaring

Opbevar savoykål i køleskabet. Kål kan holde sig i lang tid, helt op til 3 uger. Du kan komme kål i fryseren, men først skal du blanchere den. Det gør du ved at snitte kålen, og derfter koge den i to minutter. Kom koldt vand på kålen, og lad den dryppe af i en sigte. Nu er kålen klar til at komme i en frysepose og i fryseren. Brug den optøede kål i for eksempel gryderetter eller supper.

Retter med savoykål

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 64 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 100 min