Savoykål

Savoykål er en grov grøntsag. Den skrives også som savojkål. Savoykål er rundt som et hoved. Det består af mange krøllede og krusede mørkegrønne blade, der danner et kålhoved, som sidder på en lille stok. Savoykål stammer fra Italien.

Smag: Savoykål har en stærk, bitter kålsmag. Savoykål bliver mindre bitter, når den bliver kogt. Smagen minder lidt om hvidkål.

Tilberedning: Man kan spise savoykål rå, svitset eller kogt. Du kan bruge hvidkål og spidskål i stedet for savoykål i en ret. Prøv opskriften på Wokket kål og æble.

Holdbarhed

8 måneder i fryseren

21 dage i køleskabet

Opbevaring

Opbevar savoykål i køleskabet. Kål kan holde sig i lang tid, helt op til 3 uger. Du kan komme kål i fryseren, men først skal du blanchere den. Det gør du ved at snitte kålen, og derfter koge den i to minutter. Kom koldt vand på kålen, og lad den dryppe af i en sigte. Nu er kålen klar til at komme i en frysepose og i fryseren. Brug den optøede kål i for eksempel gryderetter eller supper.

Retter med savoykål

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 64 min