Rosenkål

Rosenkål er en grov grøntsag. Rosenkål består af mange grønne blade, der danner små kålhoveder. Hvert kålhoved ligner et meget lille hvidkål. De små kålhoveder sidder på en lang stok.

Smag: Som rå har rosenkål en lidt bitter, frisk og lidt sødlig smag. Den er sprød og smager lidt af nødder..Når rosenkål bliver kogt, får den en kraftig kålsmag og duft. Den bliver skarp og bitter.

Tilberedning: Man kan spise rosenkål rå, kogt, svitset og stuvet. Stuvet vil sige, at den koger i en sovs. Stuvet rosenkål er lidt mere mild i smagen, end kogt rosenkål.

Holdbarhed

8 måneder i fryseren

10 dage i køleskabet

Opbevaring

Kom rosenkål i en frysepose, og læg den i køleskabets grøntsagsskuffe. Her kan den holde sig i op til 10 dage. Rosenkål kan du også komme i fryseren. Kog kålen i 3 minutter, kom koldt vand på, og læg den i en frysepose. Nu er rosenkål klar til at komme i fryseren. Rosenkål, der har været i fryseren, kan du bruge i gryderetter eller i supper.

Retter med rosenkål

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 64 min