1. >
  2. Opskrifter>
  3. Temaer>
  4. Tapas>
  5. Rosenkåls-chips

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tænd ovnen på 150 grader varmluft. Kom bagepapir på en bageplade.

4.

Vask rosenkålen grundigt.

5.

Tag et skærebræt og en lille, skarp kniv frem. Skær stilken af rosenkålene, og pil de yderste blade af rosenkålene. Se videoen.

6.

Tag en mellemstor skål. Pluk rosenkåls-bladene af rosenkålene én efter én, og kom dem ned i skålen. Fortsæt, indtil bladene på rosenkålen er så små, at de ikke er til at få af. Gør det samme med alle rosenkålene. Smid ikke rosenkålsresterne væk, men brug dem i en anden ret.

7.

Kom olie og salt i skålen med rosenkålsbladene. Vend rosenkålsbladene godt rundt, så de er dækkede af olie og salt. Brug hænderne.

8.

Fordel rosenkålsbladene på bagepladen, så de ligger i ét lag.

9.

Bag rosenkåls-chipsene i ovnen i 10-15 minutter, til de er gyldne og sprøde. Hold øje med dem undervejs, for de kan pludselig blive for mørke. Lad dem køle af, og server dem som en lækker snack.

Næringsindhold per portion

Energi: 219 kJ / 52 kcal

Protein: 13 %

Kulhydrat: 21 %

Fedt: 66 %

Heraf mættet fedt: 0,3 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Rosenkål, skære

Rosenkål, skære

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 24 min