Laks

Laks er en fed fisk. Laks er sølvgrå, og kødet er orange. Du kan købe laks som en hel fisk, laksefileter eller laksekoteletter. Laksen kan være enten frisk, frossen eller tilberedt. Du kan også købe laks i tynde skiver, som er klar til at spise. Den fisk, du kan købe i supermarkederne eller hos fiskehandleren er for det meste fanget i Norge, og de kan være opdrættede eller fanget i naturen. Laks har en fed og fyldig smag. Du kan bruge laks i stedet for ørred. Brug for eksempel laks i lasagne med pesto og tomat eller til ovnbagt laks med rodfrugter. Find opskrifterne her på gocook.dk.

Holdbarhed

1 dag i køleskabet

6 måneder i fryseren

Opbevaring

Opbevar laks i køleskabet eller i fryseren. Brug frisk fisk samme dag som du har købt den. I fryseren kan laks holde sig i op til 6 måneder. Når du skal tø frossen fisk op, skal du gøre det i køleskabet.