1. >
  2. Leksikon>
  3. Grundsmage>
  4. Stærk 'smag'>
  5. Karrypasta (grøn)

Karrypasta (grøn)

Karrypasta er en krydderiblanding, ligesom fx karry, men det er ikke pulver. Karrypasta er en slags puré med en blød konsistens. En karrypasta består som regel af chili, citrongræs, ingefær, hvidløg og rejepasta, så den er ofte stærk. Karrypasta bliver især brugt i thailandsk mad. Man skelner mellem 3 typer karrypasta. En grøn (den milde), en gul (mellemstærk) og en rød (den stærkeste). Den grønne karrypasta laver man af bl.a. grønne chilifrugter, som man hakker.

Du kan bruge karrypasta i fx den thailandske rejesuppe Tom Yam Gun eller green curry. Du kan bruge den grønne karrypasta i grønsagsretter som thailandsk green curry.

Holdbarhed

2 år på hylden (Uåbnet)

1 måned i køleskabet (Åbnet)

Opbevaring

Uåbnet: I køkkenskab.

Åbnet: I køleskab.

Retter med karrypasta (grøn)

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min