Hytteost

Hytteost er et mejeriprodukt - en slags ost, og det ligner små kugler, der ligger i en lage. Det er en friskost, som betyder, at den ikke har lagret. Når man laver hytteost, opvarmer man skummetmælk og tilføjer eventuelt lidt fløde. Man fjerner kun delvist vallen, så hytteosten er flydende. Hytteost har været kendt i Europa i mange hundrede år. Den var meget populær blandt de amerikanske nybyggere, og den er stadig populær i Amerika i dag.

HVAD HEDDER HYTTEOST PÅ ENGELSK?

Vidste du, at hytteost også kaldes for cottage cheese på engelsk? Det blev super populært på sociale medier i 2023, hvor man kommer hytteost i alle mulige retter.

HVORDAN SMAGER HYTTEOST?

Smagen er mild og syrlig.

Brug hytteost som pålæg på brød eller i en lasagne med krydret spinat og peberfrugt.

Holdbarhed

5 dage i køleskabet (Åbnet)

14 dage i køleskabet (Uåbnet)

Opbevaring

Opbevar hytteost i køleskabet i den købte emballage. Når du har åbnet for hytteosten, kan den holde sig  i op til 6 dage. Hytteost kan du ikke komme i fryseren.

Retter med hytteost

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 75 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min