Gulerod

Gulerod er en grov grøntsag. Guleroden er lang, tynd og sprød. Den smager sødt. Gulerødder er normalt orange, men de kan også være hvide, røde eller violette. Det er mest smag i gulerodens yderste del.
Du skal vaske gulerødder, inden du spiser dem. Du kan også skrælle dem, hvis skrællen er grov.

KAN MAN SPISE GULERODENS TOP?

Gulerodens top kan spises. Den indeholder flere C-vitaminer end selve roden. Man skal dog kun spise de fine blade og ikke stilken, da den er meget bitter. Bladene smager pebret og let bittert. Brug dem ligesom du bruger krydderurter. Spis kun usprøjtede toppe. Du kan bruge toppen ovenpå en salat eller en suppe.

TILBEREDNING OG SMAG

Du kan spise guleroden rå. Revet i salater eller i kager og brød. Kogt. Grillet, bagt og pureret. Bag for eksempel gulerødder i ovnen eller kog dem i en suppe.
Smag rå: Sød. Sprød og knasende. Gamle gulerødder kan være ’trægagtige’.
Smag kogt: Sødere end rå. Blød og cremet.

Holdbarhed

3 uger i køleskabet

Opbevaring

Kom gulerødderne i en plastikboks. Hvis du gemmer dem i emballagen, så sørg for at åbne den. Opbevar gulerødder i køleskabtes grøntsagsskuffen. Her kan de holde sig i cirka 3 uger.

Retter med gulerod

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 110 min