1. Hjem >
  2. Leksikon >
  3. Mel, gryn og kerner >
  4. Kerner >
  5. Græskarkerner

Græskarkerner

Græskarkerner er grønne, flade og ovale kerner. De kommer fra græskar, hvor de sidder inde i græskaret. Græskarkerner kan du riste og bruge som snack eller komme dem i salater. De kan også bruges i bagværk eller som pynt på rodfrugtboller. Der er jern i græskarkerner. 

Holdbarhed

1 år i fryseren

6 måneder på hylden

Opbevaring

Kom græskarkerner i en frysepose eller en bøtte med låg. Opbevar dem i mørkt og tørt, for eksempel i et køkkenskab eller en køkkenskuffe. Her kan de holde sig i op til 6 måneder. Opbevar ikke græskarkerner i direkte sollys. Du kan også komme græskarkerner i fryseren. Her kan de holde sig i cirka 1 år. 

 

Retter med græskarkerner

Rugbrød med surdej

Sværhedsgrad: Svær

Samlet tid: 305 min

Arbejdstid: 20 min

Snackbar

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min

Beluga-linser i marinade til salat

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Spidskålssalat med bacon

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min