Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Skræl jordskokkerne og kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Skær dem i grove tern. Se videoen.
Skræl jordskokkerne og kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Skær dem i grove tern. Se videoen.
Skræl jordskokkerne og kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Skær dem i grove tern. Se videoen.

4.

Pil løget, og skær det i grove tern.

5.

Kom jordskokkerne, kartoflerne og løget i en gryde.

6.

Kom vand i gryden, til det lige dækker grøntsagerne. Tilsæt grøntsags-bouillonterningen.

7.

Kog grøntsagerne i cirka 15 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål, om de er færdige. Grøntsagerne skal slippe kniven.

8.

Når grøntsagerne er kogt møre, så stil gryden ned i håndvasken. Blend grøntsagerne med en stavblender, til de har en cremet konsistens, og der ikke er nogle grøntsags-stykker tilbage. Se videoen.

9.

Kom madlavningsfløde i suppen, og rør rundt.

10.

Smag din jordskokkesuppe til med citronsaft, salt og peber, så den smager, som du ønsker den. Se videoen.

11.

Varm en stegepande op. Kom græskarkerner og salt på stegepanden, og rist dem gyldne. Se videoen.

12.

Hæld den varme suppe i dybe tallerkener. Drys med græskarkerne. Servér med fuldkornsbrød.

Næringsindhold per portion

Energi: 1566 kJ / 374 kcal

Protein: 13 %

Kulhydrat: 65 %

Fedt: 22 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Jordskokker, rense

Jordskokker, rense

Blende suppe

Blende suppe

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Kerner, riste

Kerner, riste

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 75 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min