Gær

Gær finder du på køl i små pakker. Du kan også købe tørret gær som pulver. Gær får brød til at hæve, så brødet bliver luftigt. Rør gær ud i væske der en lunkent eller koldt. Hvis væsken er for varm, dur gæren ikke, og brødet vil ikke hæve. Brug gær i boller og brød som gulerodsboller og foccacia-brød

Holdbarhed

6 dage i køleskabet (Åbnet)

10 dage i køleskabet (Uåbnet)

Opbevaring

Opbevar gær i køleskabet. Pak den godt ind i det papir, den er købt. I køleskabet kan den holde sig i cirka 6 dage efter du har åbnet pakken. 

Retter med gær

Fladbrød med søde løg

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 63 min

Luftige boller

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 62 min

Dessertpizza

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 53 min

Pølsehorn med pesto

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 65 min