Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Lave dej til focaccia:

3.

Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op et øjeblik, til det er lunkent. Mærk efter med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt som din finger. Se videoen.

4.

Hæld vandet op i en stor skål.

5.

Smuldr gæren ned i skålen. Rør rundt, til gæren er opløst.

6.

Kom olie, sukker og salt i en skålen, og rør rundt.

7.

Rør grahamsmelet i.

8.

Rør derefter hvedemelet i lidt ad gangen, og ælt dejen med en røreske i 5 minutter. Husk at bruge nogle kræfter på det, så dejen bliver æltet godt igennem. Se videoen.

9.

Lad dejen hvile i 10 minutter, eller lad den hæve i 30 minutter, hvis du har tid.

Forme focaccia:

10.

Beklæd en lille bradepande (på 20 x 30 centimeter) eller en bageplade med bagepapir. Hæld olivenolie på. Fordel olivenolien på bagepapiret med fingrene. Se videoen.

11.

Hæld dejen ned i bradepanden eller ud på bagepladen. Hiv ud i siderne, så den fylder bradepanden ud eller fylder cirka 20 x 30 centimeter på bagepladen.

12.

Kom vand, salt og olivenolie ned i en melryster, og ryst det, indtil saltet er opløst. Hæld derefter straks blandingen ud over den hævede dej, og fordel den med fingrene. Tryk små fordybninger i dejen, så olieblandingen lægger sig i hullerne.

13.

Dæk dejen med husholdningsfilm, så fugten ikke forsvinder fra dejen, og lad den hæve i 30 minutter.

Bage focaccia:

14.

Tænd ovnen på 230 grader.

15.

Tryk eventuelt nye fordybninger i den hævede focaccia.

16.

Kom focacciaen i ovnen, og bag den i 10-15 minutter, til den er gylden og sprød på toppen. Se videoen.

17.

Lad den køle af på en rist.

Næringsindhold per portion

Energi: 1787 kJ / 427 kcal

Protein: 11 %

Kulhydrat: 63 %

Fedt: 24 %

Kostfibre: 2 %

Kokkeskolevideoer

Fingervarmt

Fingervarmt

Dej, ælte

Dej, ælte

Blød gærdej i form

Blød gærdej i form

Bagværk, vurdér om det er gennembagt

Bagværk, vurdér om det er gennembagt

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 63 min

Samlet tid: 80 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 30 min