1. >
  2. Leksikon>
  3. Kød og indmad>
  4. Grisekød>
  5. Flæskesteg (rå)

Flæskesteg (rå)

Flæskesteg er en kødudskæring fra slaget på en gris. Det er ikke det samme som ribbensteg, selvom de to udskæringer bliver brugt lidt på samme måde.

Flæskestegen, med de sprøde flæskesvær på toppen, er i mange hjem en del af den traditionelle danske julemiddag. Her serveres den med kartofler, syltet rødkål og brun sovs til.
Men den kan også spises i en sandwich eller grilles til sommermad.

Det kan være en udfordring at lave den perfekte flæskesteg, hvor den både er saftig og mør indeni og har sprøde svær på toppen. Flæskesteg bliver bedst med en kernetemperatur på 62-65 grader. Derfor har GoCook lavet en opskrift på flæskesteg for begyndere.

Holdbarhed

2 uger i køleskabet (Uåbnet)

6 måneder i fryseren (Åbnet)

Opbevaring

Flæskesteg skal opbevares i køleskabet. Tjek flæskestegens holdbarhed på indpakningen. Den kan også opbevares i fryseren i 6 måneder. Husk at tage flæskestegen ud af indpakningen, og læg den i en frysepose, inden du kommer den i fryseren. Når du skal bruge flæskestegen, skal den tø langsomt op i køleskabet. Så husk at tage den op 1-2 dage før, du skal bruge den.

Retter med flæskesteg (rå)

Samlet tid: 140 min

Arbejdstid: 90 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min