1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Flæskesteg

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Flæskesteg:

3.

Tænd ovnen på 175 grader.

4.

Hæld vandet i en elkedel eller i en gryde og kog det op.

5.

Læg flæskestegen på et skærebræt. Stik en finger ned i mellem alle svær og tjek, om alle sværene er skåret helt igennem. Alt hud og fedt skal være skåret helt igennem, men ikke ned i selve kødet. Hvis der mangler at blive skåret noget til, så gør det selv med en skarp kniv. Dette kalder man at ridse svær.

6.

Læg flæskestegen ned i et ovnfast fad med sværene nedad.

7.

Hæld det kogende vand ned i det ovnfaste fad, og tilføj laurbærblade, salt og eventuelt peberkorn og nelliker.

8.

Sæt flæskestegen i ovnen i 20 minutter.

9.

Tag flæskestegen ud af ovnen, og vend den forsigtigt om med hjælp af 2 gafler, så sværene kommer opad. Pas på du ikke sprøjter vand op på dig. Få eventuelt hjælp af en voksen.
Er flæskestegen ikke lige tyk over det hele, så læg eventuelt lidt sølvpapir under flæskestegen, så højden på sværerne bliver den samme. Når du gør det, så sikrer du dig, at hele sværen på flæskestegen bliver lige sprød.

10.

Gnid sværene med salt og sørg også for, at det kommer godt ned imellem sværene.

11.

Stil flæskestegen tilbage i ovnen, og giv den yderligere 50 min.

12.

Tag stegen ud af ovnen, og skru op på 225 grader.

13.

Si forsigtigt væsken fra fadet, og ned i en kande eller en mellemstor skål, ved at holde på stegen med en stegegaffel. Stil væsken til side. Få eventuelt hjælp af en voksen, da fadet er tungt og væsken er meget varm.

14.

Sæt stegen tilbage i ovnen, og giv den cirka 15 minutter, til sværen er sprød og gylden.

15.

Tjek om stegen er færdig med et stegetermometer. Stegen skal være minimum 62 grader i midten. Hvis temperaturen er under 62 grader, så stil flæskestegen ind i ovnen igen ved 180 grader, indtil den når op over 62 grader.

16.

Resten af væsken kan bruges eksempelvis som brun sovs eller bouillon.

17.

Server stegen sammen med kartofler, rødkål, syltede agurker eller æbler og brun sovs, eller i en flæskestegssandwich. Brug resterne til biksemad eller som pålæg.

Næringsindhold per portion

Energi: 3188 kJ / 762 kcal

Protein: 32 %

Kulhydrat: 1 %

Fedt: 67 %

Heraf mættet fedt: 21 g.

Kostfibre: 0 %

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 10 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 0 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 10 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min