Butternut-squash

Butternut squash en en type græskar, der også både bliver kaldt butternut squash og butternut græskar. Den ligner en kæmpe stor jordnød. Den har en let gullig eller beige skal og har orange kød indeni.

Skrællen er ret hård og bliver sej, når du tilbereder den. Derfor er det bedst at skrælle butternut-squash. Start med at skære den over på langs, og skrab kernerne ud med en ske. Fjern skrællen med en kniv eller en kartoffelskræller. Hvis du fx river butternut squash i en ret, kan du sagtens beholde skrællen på. Skrællen bliver også blød og spiselig ved bagning.

Du kan både koge, bage, mose, dampe og stege butternut-squash.

SMAG: Nøddeagtig smag. Blød og cremet konsistens, når den bliver bagt.

SÆSON: Butternut-squash er i sæson fra august til december.

Holdbarhed

8 uger på hylden

5 måneder i køleskabet

Opbevaring

Opbevar butternut-squash tørt og køligt. Det bedste er i et rum, der er 12 grader. Du kan også opbevare det i køleskabet, men der er holdbarheden lidt kortere.

Retter med butternut-squash

Samlet tid: 80 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 75 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 70 min

Arbejdstid: 40 min