Blomkål, gul

Gult blomkål er en grøntsag. Det gule blomkål er på størrelse med en håndbold, og beskyttes af de grønne blade. Det minder om det hvide blomkål i udseende og smag. Den gule farve kommer fra det naturlige farvestof betacaroten, som også er det der farver gulerødder orange.
Det gule blomkål kan spises råt, stegt eller kogt. Blomkålen kan også syltes og fermenteres. Fjern bladende, og skær eller bræk blomkålet i mindre buketter.
Smagen er lidt mildere end det hvide blomkål. 
Råt og stegt blomkål er sprødt og smager lidt af nødder. Kogt blomkål smager lidt sødt. 
Det gule blomkål ser flot ud i salat og beholder farven ved kogning. Brug også blomkål i gryderetter, supper, blomkålsris eller til pizza.

Smag: friskt, sødt og bittert

Holdbarhed

10 måneder i fryseren

Opbevaring

Opbevar blomkål i en plastikpose i køleskabet. Så holder det sig bedst. Opbevar ikke blomkål sammen med tomater, æbler, citroner eller appelsiner. Du kan komme blomkål i fryseren, men så skal du koge dem i 3-4 minutter først.

Retter med blomkål, gul

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 75 min

Arbejdstid: 60 min