Bladselleri

Bladselleri er en grøntsag. Bladselleri består af mange lysegrønne stilke som er faste og sprøde. Skyl bladsellerien, inden du spiser den. Bladselleri smager ligesom knoldselleri.

Bladselleri smager for eksempel godt i gryderetter og kødsovs.

Holdbarhed

10 måneder i fryseren

7 dage i køleskabet

Opbevaring

Opbevar bladselleri indpakket i en plastikpose i køleskabet. Så kan den holde sig ca. 7 dage. Bladselleri mister sprødheden med tiden, men ved at lægge bladselleri i isvand kan du få sprødheden tilbage.

Bladselleri kan fryses, men skal først blancheres i ca. 2 minutter. Den mister sin sprødhed ved blanchering.

Retter med bladselleri

Smørrebrød med hønsesalat

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 75 min.

Arbejdstid: 75 min.

Æblesalat med hvedekorn

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 60 min.

Arbejdstid: 40 min.

Bagt squash med gulerod

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 60 min.

Arbejdstid: 20 min.

Fisk med rodfrugtmos og æble

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 90 min.

Arbejdstid: 60 min.