Hvide asparges

Asparges er en grøntsag. Asparges er tynde, sprøde stængler. De kan enten være hvide eller grønne. Hvide asparges er blege/hvide, fordi de er taget op af jorden, inden de kommer op af jorden og møder sollyset. Nogle gange kan farven også være lilla. Det skyldes farven chyanidin, som du også finder i rødkål. Farven er vandopløselig, så den forsvinder ved kogning.

SMAG

Friske hvide asparges har en mild smag, der er sød, bitter og også lidt svovlagtig. Den er også lidt bitter, ligesom i bønner og ærter.

TILBEREDNING

Hvide asparges skal skrælles, før du kan bruge dem. Skær også de nederste 3 centimeter væk. Skær ikke toppen væk - det er den, der smager bedst. Du skal gerne hvide asparges, mens de er friske. Ellers bliver de træagtige - træede - som man også kalder det. Læg fx skrællerne ovenpå dine hvide asparges, indtil du skal bruge dem, så de ikke tørrer ud og bliver træede. Det kan blive lidt kedeligt at spise. Og brug generelt de hvide asparges hurtigst muligt!

Brug hvide asparges i salat eller som forret. Prøv for eksempel opskriften på tysk aspargesret eller Saras tarteletter.

Holdbarhed

3 dage i køleskabet

10 måneder i fryseren (Åbnet)

Opbevaring

Opbevar asparges i en plastikpose i køleskabet. Her kan de holde sig i cirka 3 dage, men smagen er bedst, mens de er helt friske. Du kan komme asparges i fryseren, men husk først at koge dem (blanchere dem) i 2 minutter i kogende vand.

Retter med hvide asparges

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 24 min

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 20 min

Arbejdstid: 20 min