
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Europa>
- Tysk aspargesret
Tysk aspargesret
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 24 min.
Sværhedsgrad: Nem

Mikkel besøger Tyskland:
”I Tyskland er de vilde med asparges, men de vil helst spise de hvide og ikke de grønne asparges, som vi kender så godt herhjemme. Hen på foråret holder de endda aspargesfestivaler, hvor de fejrer, at der nu igen kan spises ny-opgravede, hvide asparges. Hvis jeg kommer forbi én, skal der med garanti holdes en god frokostpause; måske med den her superlette og lækre forret med asparges.
Tip: Hvis du hellere vil lave retten som en hovedret, som tyskerne godt kan finde på, så skal du bare lave dobbelt portion, og så servere lidt nye, kogte kartofler og hollandaise til – meget simpelt og super lækkert.”
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til tysk aspargesret
Ingredienser
12 hvide asparges
18 hvide asparges
6 hvide asparges
8 tynde skiver røget skinke
12 tynde skiver røget skinke
4 tynde skiver røget skinke
100 g. smør
150 g. smør
50 g. smør
1 spsk. salt
1 ½ spsk. salt
½ spsk. salt
1 tsk. sukker
1 ½ tsk. sukker
½ tsk. sukker

Asparges (hvide)

Skinke (skiveskåret)

Smør

Salt

Sukker
Køkkenredskaber til tysk aspargesret
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 kartoffelskræller
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 mellem gryde
1 lille gryde
1 hulske
1 tallerken

Køkkenvægt

Spiseske

Teske

Kartoffelskræller

Lille skarp kniv

Skærebræt

Mellem gryde

Lille gryde

Hulske

Middagstallerken
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Skræl aspargesene. Husk, at du skal skrælle fra toppen mod bunden. Se videoen.
4.
Skær de nederste 3-4 centimeter væk, da de kan være meget grove at tygge i.
5.
Fyld en gryde med rigeligt vand, og tilsæt salt, 1 teske smør og sukker.
Fyld en gryde med rigeligt vand, og tilsæt salt, 1 spiseske smør og sukker.
Fyld en gryde med rigeligt vand, og tilsæt salt, ½ teske smør og sukker.
6.
Sæt gryden på komfuret, og tænd på høj varme.
7.
Læg aspargesene i vandet, når det koger. Kog dem i 6-8 minutter, til de er møre, men stadig har bid. Mærk med en lille skarp kniv.
8.
Mens dine asparges koger, så kom resten af smørret i anden gryde. Smelt smørret ved svag varme. Det må ikke begynde at bruse.
9.
Tag aspargesene op med en hulske, og lad dem dampe af.
10.
Anret de hvide asparges på en lille tallerken, og hæld den varme smørsovs over. Fold skinken til nogle små klumper, og læg dem ved siden af. Det smager perfekt sammen og fortæller, at nu er det snart sommer.
Anret de hvide asparges på en tallerken, og hæld den varme smørsovs over. Fold skinken til nogle små klumper, og læg dem ved siden af. Det smager perfekt sammen og fortæller, at nu er det snart sommer.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1006 kJ / 240 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 6 %
Fedt: 80 %
Heraf mættet fedt: 13 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer