- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Wok>
- Wok med kål og okse
Wok med kål og okse
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 70 min.
Sværhedsgrad: Nem
Wokretter er nemme at lave, sprøde og velsmagende. Retten her er lavet med en marinade af honning, ingefær og citron, og man må sige at surt og sødt møder hinanden og danner en fantastisk harmoni. Værså god at gå wok-amok! Wok med kål og okse giver cirka 20,8 kg CO2/kg måltid. Det er cirka 8 gange mere CO2 end wok med kål og kylling. Så prøv den også!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til wok med kål og okse
Wok:
2 dl. perlebyg eller perlerug
3 dl. perlebyg eller perlerug
1 dl. perlebyg eller perlerug
4 dl. vand
6 dl. vand
2 dl. vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
500 g. hvidkål
750 g. hvidkål
250 g. hvidkål
1 rød peberfrugt
1 ½ rød peberfrugt
½ rød peberfrugt
250 g. grønne bønner (evt. fra frost)
375 g. grønne bønner (evt. fra frost)
125 g. grønne bønner (evt. fra frost)
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
400 g. hakket oksekød
600 g. hakket oksekød
200 g. hakket oksekød
Marinade:
2 cm. ingefær
1 cm. ingefær
2-3 fed hvidløg
1-2 fed hvidløg
1 stor citron
½ stor citron
Ca. 2 spsk. sojasovs
Ca. 1 spsk. sojasauce
2 tsk. flydende honning
1 tsk. flydende honning
1 dl. persille eller koriander
½ dl. persille eller koriander
Perlerug
Vand
Salt
Hvidkål
Peberfrugt
Grønne bønner
Olie - smagsneutral
Hakket oksekød
Ingefær (frisk)
Hvidløg
Citron
Soja
Honning
Koriander
Køkkenredskaber: til wok med kål og okse
1 sæt måleskeer
1 grydeske
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 røreske
1 lille skål
1 mellem gryde
1 wok
1 hvidløgspresser
1 køkkenvægt
1 målebæger
1 citruspresser
1 si
1 rivejern
1 teske
1 tallerken
1 grydelåg
Måleskeer
Grydeske
Stor skarp kniv - kokkekniv
Skærebræt
Røreske
Lille røreskål
Mellem gryde
Wok
Hvidløgspresser
Køkkenvægt
Målebæger
Citruspresser
Si
Rivejern
Teske
Middagstallerken
Grydelåg
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Perlebyg:
3.
Hæld perlebyg i en si, og skyl den i koldt vand. Lad den dryppe af.
4.
Hæld vand og salt i en gryde, læg låg på, og bring det i kog. Se videoen.
5.
Kom perlebyg i gryden, og kog den i cirka 20 minutter, indtil den er mør. Smag på den. Der skal stadig være lidt bid i.
Grøntsager:
6.
Skyl hvidkålen, og skær stokken af. Skær hvidkålen i tynde strimler. Se videoen.
7.
Skyl peberfrugten, og skær den over. Fjern kernerne, og skær peberfrugten i strimler. Se videoen.
Skyl peberfrugterne, og skær dem over. Fjern kernerne, og skær peberfrugterne i strimler. Se videoen.
8.
Nip eller skær enderne af bønnerne, og skyl dem grundigt i koldt vand.
Marinade: Skræl ingefæren, og riv den på den fine side af et rivejern.
Marinade:
9.
Skræl ingefæren, og riv den på den fine side af et rivejern. Se videoen.
10.
Pil, og pres hvidløgene. Se videoen.
11.
Pres saften af citronen. Se videoen.
12.
Hæld koldt vand i en balje. Skyl persillen i vandet, og hak den. Se videoen.
13.
Kom ingefær, hvidløg, citronsaft, persille, sojasauce og honning i en skål. Rør det sammen.
Wok:
14.
Kom olie i en wok, og varm den op. Wokken skal være meget varm, før du begynder. Se videoen.
15.
Kom kødet i gryden, og steg det i 4-5 minutter. Rør hele tiden. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
16.
Hæld marinaden i wokken, og kog i 1 minut.
17.
Tag kødet op, og læg det på en tallerken.
18.
Kom hvidkål, bønner og peberfrugt i wokken. Steg i 2-3 minutter. Rør hele tiden.
19.
Smag på grøntsagerne for at vurdere, om de er færdige. De skal være sprøde, og må gerne have lidt bid.
20.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2072 kJ / 493 kcal
Protein: 22 %
Kulhydrat: 35 %
Fedt: 43 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer