1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Wok>
  5. Wok med kål og okse

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Perlebyg:

3.

Hæld perlebyg i en si, og skyl den i koldt vand. Lad den dryppe af.

4.

Hæld vand og salt i en gryde, læg låg på, og bring det i kog. Se videoen.

5.

Kom perlebyg i gryden, og kog den i cirka 20 minutter, indtil den er mør. Smag på den. Der skal stadig være lidt bid i.

Grøntsager:

6.

Skyl hvidkålen, og skær stokken af. Skær hvidkålen i tynde strimler. Se videoen.

7.

Skyl peberfrugten, og skær den over. Fjern kernerne, og skær peberfrugten i strimler. Se videoen.

Skyl peberfrugterne, og skær dem over. Fjern kernerne, og skær peberfrugterne i strimler. Se videoen.

8.

Nip eller skær enderne af bønnerne, og skyl dem grundigt i koldt vand.

Marinade: Skræl ingefæren, og riv den på den fine side af et rivejern.

Marinade:

9.

Skræl ingefæren, og riv den på den fine side af et rivejern. Se videoen.

10.

Pil, og pres hvidløgene. Se videoen.

11.

Pres saften af citronen. Se videoen.

12.

Hæld koldt vand i en balje. Skyl persillen i vandet, og hak den. Se videoen.

13.

Kom ingefær, hvidløg, citronsaft, persille, sojasauce og honning i en skål. Rør det sammen.

Wok:

14.

Kom olie i en wok, og varm den op. Wokken skal være meget varm, før du begynder. Se videoen.

15.

Kom kødet i gryden, og steg det i 4-5 minutter. Rør hele tiden. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

16.

Hæld marinaden i wokken, og kog i 1 minut.

17.

Tag kødet op, og læg det på en tallerken.

18.

Kom hvidkål, bønner og peberfrugt i wokken. Steg i 2-3 minutter. Rør hele tiden.

19.

Smag på grøntsagerne for at vurdere, om de er færdige. De skal være sprøde, og må gerne have lidt bid.

20.

Kom kødet tilbage i wokken, og tilsæt den kogte perlebyg. Steg i 2 minutter mere, og smag til med sojasovs.

Næringsindhold per portion

Energi: 2072 kJ / 493 kcal

Protein: 22 %

Kulhydrat: 35 %

Fedt: 43 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Korn, koge

Korn, koge

Hvidkål, skære i strimler

Hvidkål, skære i strimler

Skære peberfrugt i strimler

Skære peberfrugt i strimler

Ingefær, skrælle

Ingefær, skrælle

Presse hvidløg

Presse hvidløg

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Wokstegning

Wokstegning

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 25 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 45 min