- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Ris og nudler>
- Wok med kål og kylling
Wok med kål og kylling
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 68 min.
Sværhedsgrad: Nem
Det største arbejde med wokretter, er at snitte grøntsagerne. Når du har klaret grøntsagerne, er det lige ud ad landevejen med fart på. På et øjeblik kan du servere en sprød, varm wokret for dine venner. Velbekomme! Wok med kål og kylling giver cirka 2,6 kg CO2/kg måltid. Det er cirka 8 gange mindre CO2 end wok med kål og okse. Så flot klimavalg!
Tip: Du kan let forberede retten noget tid før, og stille de snittede grøntsager i køleskabet med husholdningsfilm over.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til wok med kål og kylling
Ris:
4 dl. jasminris
6 dl. jasminris
2 dl. jasminris
6 dl. vand
9 dl. vand
3 dl. vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
Wok:
3 pastinakker
4-5 pastinakker
1 ½ pastinak
3 gulerødder
4-5 gulerødder
1 ½ gulerod
250 g. hvidkål
375 g. hvidkål
125 g. hvidkål
4 spsk. hakkede friske krydderurter f.eks. koriander eller purløg
6 spsk. hakkede friske krydderurter f.eks. koriander eller purløg
2 spsk. hakkede friske krydderurter f.eks. koriander eller purløg
400 g. kyllingebryst eller kalkunbryst
600 g. kyllingebryst eller kalkunbryst
200 g. kyllingebryst eller kalkunbryst
2 spsk. olie
½ dl. eddike
¾ dl eddike
¼ dl. eddike
1 spsk. honning
2 spsk. honning
½ spsk. honning
1 spsk. salt
1 ½ spsk. salt
½ spsk. salt
Drys
2 spsk. revet peberrod
Jasminris
Vand
Salt
Pastinak
Gulerod
Hvidkål
Koriander
Kyllingebryst
Rapsolie
Æblecidereddike
Honning
Peberrod
Køkkenredskaber til wok med kål og kylling
1 køkkenvægt
1 målebæger
1 spiseske
1 teske
1 si
1 lille gryde
1 grydelåg
1 kartoffelskræller
2 skærebrætter
2 store skarpe knive
1 lille skarp kniv
1 køkkenrulle
1 wok
1 grydeske
1 tallerken
1 rivejern
1 lille skål
Køkkenvægt
Målebæger
Spiseske
Teske
Si
Lille gryde
Grydelåg
Kartoffelskræller
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Urtekniv
Køkkenrulle
Wok
Grydeske
Middagstallerken
Rivejern
Lille røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Ris:
3.
Hæld risene i en si, og skyl dem i koldt vand. Se videoen.
Hæld risene i en si, og skyl dem i koldt vand. Se videoen.
4.
Wok:
5.
Skræl gulerødderne, skær dem i strimler. Se videoen.
Skræl gulerødderne, skær dem i strimler. Se videoen.
6.
Skræl pastinakkerne, skær dem i strimler. Se videoen.
Skræl pastinakkerne, skær dem i strimler. Se videoen.
7.
Se videoen.
Se videoen.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2293 kJ / 546 kcal
Protein: 22 %
Kulhydrat: 61 %
Fedt: 17 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer