
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Ris og nudler>
- Wok med kål og kylling
Wok med kål og kylling
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 68 min.
Sværhedsgrad: Nem

Det største arbejde med wokretter, er at snitte grøntsagerne. Når du har klaret grøntsagerne, er det lige ud ad landevejen med fart på. På et øjeblik kan du servere en sprød, varm wokret for dine venner. Velbekomme! Wok med kål og kylling giver cirka 2,6 kg CO2/kg måltid. Det er cirka 8 gange mindre CO2 end wok med kål og okse. Så flot klimavalg!
Tip: Du kan let forberede retten noget tid før, og stille de snittede grøntsager i køleskabet med husholdningsfilm over.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til wok med kål og kylling
Ris:
4 dl. jasminris
6 dl. jasminris
2 dl. jasminris
6 dl. vand
9 dl. vand
3 dl. vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
Wok:
3 pastinakker
4-5 pastinakker
1 ½ pastinak
3 gulerødder
4-5 gulerødder
1 ½ gulerod
250 g. hvidkål
375 g. hvidkål
125 g. hvidkål
4 spsk. hakkede friske krydderurter f.eks. koriander eller purløg
6 spsk. hakkede friske krydderurter f.eks. koriander eller purløg
2 spsk. hakkede friske krydderurter f.eks. koriander eller purløg
400 g. kyllingebryst eller kalkunbryst
600 g. kyllingebryst eller kalkunbryst
200 g. kyllingebryst eller kalkunbryst
2 spsk. olie
½ dl. eddike
¾ dl eddike
¼ dl. eddike
1 spsk. honning
2 spsk. honning
½ spsk. honning
1 spsk. salt
1 ½ spsk. salt
½ spsk. salt
Drys
2 spsk. revet peberrod

Jasminris

Vand

Salt

Pastinak

Gulerod

Hvidkål

Koriander

Kyllingebryst

Rapsolie

Æblecidereddike

Honning

Peberrod
Køkkenredskaber til wok med kål og kylling
1 køkkenvægt
1 målebæger
1 spiseske
1 teske
1 si
1 lille gryde
1 grydelåg
1 kartoffelskræller
2 skærebrætter
2 store skarpe knive
1 lille skarp kniv
1 køkkenrulle
1 wok
1 grydeske
1 tallerken
1 rivejern
1 lille skål

Køkkenvægt

Målebæger

Spiseske

Teske

Si

Lille gryde

Grydelåg

Kartoffelskræller

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Urtekniv

Køkkenrulle

Wok

Grydeske

Middagstallerken

Rivejern

Lille røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Ris:
3.
Hæld risene i en si, og skyl dem i koldt vand. Se videoen.
Hæld risene i en si, og skyl dem i koldt vand. Se videoen.
4.
Hæld vand og salt i en gryde, og bring vancet i kog. Tilsæt risene, når vandet koger, og kog dem i 12 minutter under låg.
Wok:
5.
Skræl gulerødderne, skær dem i strimler. Se videoen.
Skræl gulerødderne, skær dem i strimler. Se videoen.
6.
Skræl pastinakkerne, skær dem i strimler. Se videoen.
Skræl pastinakkerne, skær dem i strimler. Se videoen.
7.
Skyl hvidkålen, og skær det i strimler. Se videoen.
Skyl hvidkålen, og skær det i strimler.
Se videoen.
Se videoen.
Skyl hvidkålen, og skær det i strimler.
Se videoen.
Se videoen.
8.
Kom koldt vand i en skål. Skyld koriander og purløg i vandet. Hak krydderurterne fint. Se videoen.
9.
Tag et nyt skærebræt og en ren kniv. Dup kødet tørt med køkkenrulle, og skær det i strimler. Vask hænder.
10.
Varm wokken op. Den skal være så varm, at du ikke kan holde hånden over den i mere end 10 sekunder. Se videoen.
11.
Kom olie i wokken, og steg først den ene halvdel af kødet i 5 minutter. Rør rundt imens. Tag kødet op af wokken, og læg det på en tallerken.
12.
Steg den sidste halvdel af kødet i 5 minutter.
13.
Kom al kødet tilbage i wokken, og tilsæt grøntsagerne. Steg grøntsagerne i 2-3 minutter. Rør rundt imens.
14.
Smag på grøntsagerne, og vurder, om de er færdige. De skal være sprøde. Tilsæt eddike, honning og salt.
Smag på grøntsagerne, og vurder, om de er færdige. De skal være sprøde. Tilsæt eddike, honning og salt.
15.
Riv peberroden og kom den i en skål, så man selv kan drysse den på maden.
Riv peberroden på et rivejern. Kom det i en skål, så man selv kan drysse den på maden.
Riv peberroden og kom det i en lille skål, så man selv kan drysse den på maden.
16.
Vend krydderurterne i wokblandingen lige før servering. Servér med ris og revet peberrod til.
Vend krydderurterne i wokblandingen lige før servering. Serér med tis og revet peberrod til.
Vend krydderurterne i wokblandingen lige før servering. Serér med tis og revet peberrod til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2293 kJ / 546 kcal
Protein: 22 %
Kulhydrat: 61 %
Fedt: 17 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer