Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Ris:

3.

Hæld risene i en si, og skyl dem i koldt vand. Se videoen.

Hæld risene i en si, og skyl dem i koldt vand. Se videoen.

4.

Hæld vand og salt i en gryde, og bring vancet i kog. Tilsæt risene, når vandet koger, og kog dem i 12 minutter under låg.

Wok:

5.

Skræl gulerødderne, skær dem i strimler. Se videoen.

Skræl gulerødderne, skær dem i strimler. Se videoen.

6.

Skræl pastinakkerne, skær dem i strimler. Se videoen.

Skræl pastinakkerne, skær dem i strimler. Se videoen.

7.

Skyl hvidkålen, og skær det i strimler. Se videoen.
Skyl hvidkålen, og skær det i strimler.
Se videoen.
Skyl hvidkålen, og skær det i strimler.
Se videoen.

8.

Kom koldt vand i en skål. Skyld koriander og purløg i vandet. Hak krydderurterne fint. Se videoen.

9.

Tag et nyt skærebræt og en ren kniv. Dup kødet tørt med køkkenrulle, og skær det i strimler. Vask hænder.

10.

Varm wokken op. Den skal være så varm, at du ikke kan holde hånden over den i mere end 10 sekunder. Se videoen.

11.

Kom olie i wokken, og steg først den ene halvdel af kødet i 5 minutter. Rør rundt imens. Tag kødet op af wokken, og læg det på en tallerken.

12.

Steg den sidste halvdel af kødet i 5 minutter.

13.

Kom al kødet tilbage i wokken, og tilsæt grøntsagerne. Steg grøntsagerne i 2-3 minutter. Rør rundt imens.

14.

Smag på grøntsagerne, og vurder, om de er færdige. De skal være sprøde. Tilsæt eddike, honning og salt.
Smag på grøntsagerne, og vurder, om de er færdige. De skal være sprøde. Tilsæt eddike, honning og salt.

15.

Riv peberroden og kom den i en skål, så man selv kan drysse den på maden.
Riv peberroden på et rivejern. Kom det i en skål, så man selv kan drysse den på maden.
Riv peberroden og kom det i en lille skål, så man selv kan drysse den på maden.

16.

Vend krydderurterne i wokblandingen lige før servering. Servér med ris og revet peberrod til.
Vend krydderurterne i wokblandingen lige før servering. Serér med tis og revet peberrod til.
Vend krydderurterne i wokblandingen lige før servering. Serér med tis og revet peberrod til.

Næringsindhold per portion

Energi: 2293 kJ / 546 kcal

Protein: 22 %

Kulhydrat: 61 %

Fedt: 17 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Ris, koge

Ris, koge

Gulerod i tykke og tynde stave

Gulerod i tykke og tynde stave

Pastinak og persillerod i tynde strimler

Pastinak og persillerod i tynde strimler

Hvidkål, skære i strimler

Hvidkål, skære i strimler

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Wokstegning

Wokstegning

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 51 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min