
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Wok>
- Wok med grøntsager
Wok med grøntsager
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 25 min.
Sværhedsgrad: Nem

China-boks - bare på den helt hjemmelavede måde. Ammenam.
Wok med grøntsager giver cirka 0,8 kg CO2/kg måltid. Det er 20 gange mindre CO2 end wok med kål og okse.
Tip: Du kan bruge lige de grøntsager, som du har i overskud. Cirka 150 gram grøntsager per person.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til wok med grøntsager
Wokretten:
1 løg
1 ½ løg
3 fed hvidløg
5 fed hvidløg
300 g. hvidkål
450 g. hvidkål
2 gulerødder
3 gulerødder
1 rød peberfrugt
1 ½ rød peberfrugt
1 chili
1 ½ chili
1 cm. frisk ingefær
1 ½ cm. frisk ingefær
300 g. grønne bønner (optøede fra frost)
450 g. grønne bønner (optøede fra frost)
1 citron
1 ½ citron
1 dåse kokosmælk
1 ½ dåse kokosmælk
2 spsk. olie
3 spsk. olie
4-5 spsk. sojasovs
6-7 spsk. sojasovs
Nudler:
250 g. fuldkornsnudler
375 g. fuldkornsnudler
125 g. fuldkornsnudler
1 tsk. salt
2 tsk. salt
½ tsk. salt

Løg

Hvidløg

Hvidkål

Gulerod

Peberfrugt

Chili

Ingefær (frisk)

Grønne bønner

Citron

Kokosmælk

Olie - smagsneutral

Soja

Nudler (fuldkorn)

Salt
Køkkenredskaber til wok med grøntsager
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 spiseske
1 teske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 hvidløgspresser
1 plastikhandske eller en plastikpose
1 rivejern
1 citronpresser
1 dåseåbner
1 wok eller en stor stegepande med høj kant
1 paletkniv
1 stor gryde med låg
1 dørslag
1 grydeske

Køkkenvægt

Decilitermål

Spiseske

Teske

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Hvidløgspresser

Plastikpose

Rivejern

Citruspresser

Dåseåbner

Wok

Paletkniv

Stor gryde

Dørslag

Grydeske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Wokretten:
3.
Pil og hak løg fint. Se videoen.
Pil og hak løgene fint. Se videoen.
Pil og hak løg og hvidløg fint. Se videoen.
4.
Pil hvidløg og pres dem med en hvidløgspresser. Se videoen.
5.
Skær hvidkålen ud i fine, tynde strimler. Se videoen.
6.
Skræl gulerødderne og skær dem i strimler. Se videoen.
7.
Skyl peber-frugterne og skær dem i strimler. Se videoen.
8.
Skyl chilien. Skær den over på langs, og skrab kerner og de hvide hinder væk. Hak chilien fint. Tag eventuel en plastikhandske eller en plastikpose om hånden, når du håndterer chili. Se videoen.
Skyl chilierne. Skær den over på langs, og skrab kerner og de hvide hinder væk. Hak chilien fint. Tag eventuel en plastikhandske eller en plastikpose om hånden, når du håndterer chili. Se videoen.
9.
Skrab skrællen af ingefæren med en teske. Riv den på den fine side af et rivejern. Se videoen.
10.
Skær de optøede grønne bønner i stykker på cirka 3 centimeter.
11.
Skær citronen over og pres saften ud af den. Se videoen.
Skær citronerne over og pres saften ud af den. Se videoen.
12.
Åbn dåsen med kokosmælk.
Åbn dåserne med kokosmælk.
Kog nudler:
13.
Kom vand og salt i en stor gryde og læg låg på. Bring vandet i kog. Kog nudlerne efter vejledningen på pakken. Når de er færdige, så hæld dem i et dørslag i håndvasken, og lad dem dryppe af.
Wokretten - fortsat:
14.
Varm en wok eller en stor stegepande op til høj varme. Kom olie på. Kom løg og hvidløg i wokken. Lad dem stege 1 minut. Rør rundt hele tiden, så de ikke brænder på. Tilsæt gulerødderne og rør rundt. Lad dem stege med i cirka 1 minut. Se videoen.
15.
Kom nu hvidkål, peberfrugter og grønne bønner i wokken. Rør rundt. Lad det hele stege videre i 1 minut mere.
16.
Kom ingefær, citronsaft, soja og kokosmælk i retten. Kom også halvdelen af den hakkede chili i retten. Lad det koge op, og skru ned på middel varme. Lad wokretten simre i cirka 2-3 minutter.
17.
Smag wokretten til med chili og salt.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2351 kJ / 562 kcal
Protein: 11 %
Kulhydrat: 44 %
Fedt: 45 %
Heraf mættet fedt: 19 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer