- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Morgenmad>
- Weekendbrunch
Weekendbrunch
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 105 min.
Sværhedsgrad: Nem
Uuum, weekend og ingen skole! Nyd friheden, og lav en dejlig brunch sammen med din familie eller dine venner.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til weekendbrunch
Brasede kartofler
250 g. kartofler
375 g. kartofler
125 g. kartofler
1 l vand
1 ½ l vand
½ l vand
15 g. smør
20 g. smør
10 g. smør
Stegte tomater
4 tomater
6 tomater
2 tomater
1 knivspids salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
¼ tsk. peber
Røræg
6 æg
3 æg
1 dl mælk
½ dl mælk
½ tsk. salt
1 knivspids salt
1 knivspids peber
Tilbehør
2 gulerødder
1 gulerod
2 æbler
1 æble
4 skiver rugbrød
2 skiver rugbrød
4 skiver ost
2 skiver ost
4 appelsiner
2 appelsiner
2 grapefrugter
1 grapefrugt
Kartoffel
Vand
Smør
Tomat
Salt
Peber
Æg
Mælk
Gulerod
Æble
Rugbrød
Skæreost
Appelsin
Grapefrugt
Køkkenredskaber til weekendbrunch
1 køkkenvægt
1 målebæger
1 grøntsagsbørste
1 mellem gryde
1 grydelåg
1 dørslag
2 små skarpe knive
1 skærebræt
1 stegepande
1 paletkniv
4 middagstallerkener
6 middagstallerkener
2 middagstallerkener
2 mellem skåle
1 piskeris
1 dejskraber
1 kartoffelskræller
1 lille ovnfast fad
1 brødrister
1 citruspresser
1 ostehøvl
1 kande
4 kopper
6 kopper
2 kopper
Køkkenvægt
Målebæger
Grøntsagsbørste
Mellem gryde
Grydelåg
Dørslag
Urtekniv
Skærebræt
Stegepande
Paletkniv
Middagstallerken
Mellem røreskål
Piskeris
Dejskraber
Kartoffelskræller
Ovnfast fad
Brødrister
Citruspresser
Ostehøvl
Kande
Kop
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Brasede kartofler:
3.
Skrub kartoflerne rene med en grøntsagsbørste.
4.
5.
6.
7.
8.
Stegte tomater:
9.
Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.
10.
Kom tomaterne på en tør slip-let stegepande, og steg dem på begge sider uden smør eller olie. Kom salt og peber på tomaterne.
11.
Røræg:
12.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det ned i en stor skål. Gentag med alle æggene. Tilsæt mælk, salt og peber, og pisk æggemassen sammen med et piskeris. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det ned i en stor skål. Gentag med alle æggene. Tilsæt mælk, salt og peber, og pisk æggemassen sammen med et piskeris. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det ned i en stor skål. Gentag med alle æggene. Tilsæt mælk, salt og peber, og pisk æggemassen sammen med et piskeris. Se videoen.
13.
14.
Tilbehør:
15.
Vask, og skræl gulerødder. Skær gulerødderne i tynde stave.
Vask, og skræl guleroden. Skær guleroden i tynde stave.
16.
17.
18.
19.
Appelsin-grapefrugtjuice:
20.
Skær appelsinerne og grapefrugten over, og pres dem på en citruspresser. Se videoen.
21.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2173 kJ / 517 kcal
Protein: 19 %
Kulhydrat: 44 %
Fedt: 37 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer