
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Morgenmad>
- Weekendbrunch
Weekendbrunch
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 105 min.
Sværhedsgrad: Nem

Uuum, weekend og ingen skole! Nyd friheden, og lav en dejlig brunch sammen med din familie eller dine venner.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til weekendbrunch
Brasede kartofler
250 g. kartofler
375 g. kartofler
125 g. kartofler
1 l vand
1 ½ l vand
½ l vand
15 g. smør
20 g. smør
10 g. smør
Stegte tomater
4 tomater
6 tomater
2 tomater
1 knivspids salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
¼ tsk. peber
Røræg
6 æg
3 æg
1 dl mælk
½ dl mælk
½ tsk. salt
1 knivspids salt
1 knivspids peber
Tilbehør
2 gulerødder
1 gulerod
2 æbler
1 æble
4 skiver rugbrød
2 skiver rugbrød
4 skiver ost
2 skiver ost
4 appelsiner
2 appelsiner
2 grapefrugter
1 grapefrugt

Kartoffel

Vand

Smør

Tomat

Salt

Peber

Æg

Mælk

Gulerod

Æble

Rugbrød

Skæreost

Appelsin

Grapefrugt
Køkkenredskaber til weekendbrunch
1 køkkenvægt
1 målebæger
1 grøntsagsbørste
1 mellem gryde
1 grydelåg
1 dørslag
2 små skarpe knive
1 skærebræt
1 stegepande
1 paletkniv
4 middagstallerkener
6 middagstallerkener
2 middagstallerkener
2 mellem skåle
1 piskeris
1 dejskraber
1 kartoffelskræller
1 lille ovnfast fad
1 brødrister
1 citruspresser
1 ostehøvl
1 kande
4 kopper
6 kopper
2 kopper

Køkkenvægt

Målebæger

Grøntsagsbørste

Mellem gryde

Grydelåg

Dørslag

Urtekniv

Skærebræt

Stegepande

Paletkniv

Middagstallerken

Mellem røreskål

Piskeris

Dejskraber

Kartoffelskræller

Ovnfast fad

Brødrister

Citruspresser

Ostehøvl

Kande

Kop
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Brasede kartofler:
3.
Skrub kartoflerne rene med en grøntsagsbørste.
4.
Kom kartofler, vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden. Kog kartoflerne i 15-20 minutter, indtil de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.
5.
Sæt et dørslag i vasken. Hæld kogevandet og kartofler ned i dørslaget, og lad kartoflerne køle helt af.
6.
Skær de afkølede kartofler i tykke skiver.
Skær de afkølede kartofler tykke i skiver.
7.
Kom smør på en slip-let stegepande, og lad det smelte. Kom kartoffelskiverne på stegepanden. Steg dem i 2-3 minutter på hver side, til de er gyldne.
8.
Fordel kartoflerne på 4 tallerkener.
Fordel kartoflerne på 6 tallerkener.
Fordel kartoflerne på 2 tallerkener.
Stegte tomater:
9.
Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.
10.
Kom tomaterne på en tør slip-let stegepande, og steg dem på begge sider uden smør eller olie. Kom salt og peber på tomaterne.
11.
Læg tomaterne ved siden af de brasede kartofler.
Røræg:
12.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det ned i en stor skål. Gentag med alle æggene. Tilsæt mælk, salt og peber, og pisk æggemassen sammen med et piskeris. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det ned i en stor skål. Gentag med alle æggene. Tilsæt mælk, salt og peber, og pisk æggemassen sammen med et piskeris. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det ned i en stor skål. Gentag med alle æggene. Tilsæt mælk, salt og peber, og pisk æggemassen sammen med et piskeris. Se videoen.
13.
Kom smør på en stegepande, og lad det smelte. Skru ned til lav varme.
14.
Hæld æggemassen på stegepanden. Rør forsigtigt med en dejskraber, indtil æggemassen er stivnet.
Hæld æggemassen på panden. Rør forsigtigt med en dejskraber, indtil æggemassen er stivnet.
Tilbehør:
15.
Vask, og skræl gulerødder. Skær gulerødderne i tynde stave.
Vask, og skræl guleroden. Skær guleroden i tynde stave.
16.
Skyl æblerne, og skær kernehuset ud. Skær æblerne i både.
Skyl æblet, og skær kernehuset ud. Skær æblet i både.
17.
Læg gulerodsstænger og æblebåde på et lille fad.
18.
Rist rugbrødsskiverne på begge sider på en brødrister, til de er sprøde.
19.
Skær en skive ost til hvert stykke brød, og læg osten på brødet.
Appelsin-grapefrugtjuice:
20.
Skær appelsinerne og grapefrugten over, og pres dem på en citruspresser. Se videoen.
21.
Hæld juicen i en kande, og sæt den i køleskabet, indtil servering. Lav til sidst te/kaffe.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2173 kJ / 517 kcal
Protein: 19 %
Kulhydrat: 44 %
Fedt: 37 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer