- Hjem >
- Opskrifter >
- Alt det andet >
- Morgenmad >
- Weekendbrunch
Weekendbrunch
Samlet tid: 2 timer
Arbejdstid: 1 time 45 min.
Sværhedsgrad: Nem
Uuum, weekend og ingen skole! Nyd friheden, og lav en dejlig brunch sammen med din familie eller dine venner.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til weekendbrunch
Brasede kartofler
250 g. kartofler
375 g. kartofler
125 g. kartofler
1 l vand
1 ½ l vand
½ l vand
15 g. smør
20 g. smør
10 g. smør
Stegte tomater
4 tomater
6 tomater
2 tomater
1 knivspids salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
¼ tsk. peber
Røræg
6 æg
3 æg
1 dl mælk
½ dl mælk
½ tsk. salt
1 knivspids salt
1 knivspids peber
Tilbehør
2 gulerødder
1 gulerod
2 æbler
1 æble
4 skiver rugbrød
2 skiver rugbrød
4 skiver ost
2 skiver ost
4 appelsiner
2 appelsiner
2 grapefrugter
1 grapefrugt
Kartoffel
Vand
Smør
Tomat
Salt
Peber
Æg
Mælk
Gulerod
Æble
Rugbrød
Skæreost
Appelsin
Grapefrugt
Køkkenredskaber til weekendbrunch
1 køkkenvægt
1 målebæger
1 grøntsagsbørste
1 mellem gryde
1 grydelåg
1 dørslag
2 små skarpe knive
1 skærebræt
1 stegepande
1 paletkniv
4 middagstallerkener
6 middagstallerkener
2 middagstallerkener
2 mellem skåle
1 piskeris
1 dejskraber
1 kartoffelskræller
1 lille ovnfast fad
1 brødrister
1 citruspresser
1 ostehøvl
1 kande
4 kopper
6 kopper
2 kopper
Køkkenvægt
Målebæger
Grøntsagsbørste
Mellem gryde
Grydelåg
Dørslag
Urtekniv
Skærebræt
Stegepande
Paletkniv
Middagstallerken
Mellem røreskål
Piskeris
Dejskraber
Kartoffelskræller
Ovnfast fad
Brødrister
Citruspresser
Ostehøvl
Kande
Kop
Sådan gør du
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Brasede kartofler:
3.
Skrub kartoflerne rene med en grøntsagsbørste.
4.
5.
6.
7.
8.
Stegte tomater:
9.
Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.
10.
Kom tomaterne på en tør slip-let stegepande, og steg dem på begge sider uden smør eller olie. Kom salt og peber på tomaterne.
11.
Røræg:
12.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det ned i en stor skål. Gentag med alle æggene. Tilsæt mælk, salt og peber, og pisk æggemassen sammen med et piskeris. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det ned i en stor skål. Gentag med alle æggene. Tilsæt mælk, salt og peber, og pisk æggemassen sammen med et piskeris. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det ned i en stor skål. Gentag med alle æggene. Tilsæt mælk, salt og peber, og pisk æggemassen sammen med et piskeris. Se videoen.
13.
14.
Tilbehør:
15.
Vask, og skræl gulerødder. Skær gulerødderne i tynde stave.
Vask, og skræl guleroden. Skær guleroden i tynde stave.
16.
17.
18.
19.
Appelsin-grapefrugtjuice:
20.
Skær appelsinerne og grapefrugten over, og pres dem på en citruspresser. Se videoen.
21.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per person
Energi: 2173 kJ / 517 kcal
Protein: 19 %
Kulhydrat: 44 %
Fedt: 37 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration