Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Hvidløgsdressing (eller brug en færdig):

3.

Pil hvidløgsfeddene, og pres dem op i skålen med en hvidløgspresser. Se videoen.

4.

Rør salt, peber, paprika og cremefraiche i kartoffelmosen. Hvis dressingen er for tyk, så tilsæt lidt koldt vand.

5.

Hæld koldt vand i en balje. Skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.

6.

Hak persillen fint. Hak også stilkene. Se videoen.

7.

Rør persillen i dressingen. Smag dressingen til med salt og peber.

Kartoffel-grøntsagsbøffer:

8.

Skræl kartoflerne. Se videoen.

Skræl kartoflerne. Se videoen.

9.

Skær kartoflerne i tern. Se videoen.

Skær kartoflerne i tern. Se videoen.

10.

Vask og skræl pastinakkerne. Skær dem i tern. Se videoen.

11.

Put kartoffeltern og pastinaktern i en gryde, og hæld vand i gryden, så det dækker grøntsagerne.

12.

Læg låg på gryden, og bring kartoflerne og pastinakkerne i kog.

13.

Kog grøntsagsternene i cirka 15 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Grøntsagerne skal slippe kniven nemt.

14.

Sæt et dørslag i køkkenvasken, og hæld grøntsagerne i dørslaget. Pas på du ikke brænder dig.

15.

Kom de kogte pastinakker og kartofler i en skål. Mos pastinak og kartofler med et piskeris.

16.

Skyl squashen, og riv den på den grove side af et rivejern.

17.

Pil løget, og riv det på den fine side af rivejernet. Se videoen.

18.

Rør løg og squash i kartoffel-pastinak-mosen.

19.

Hæld rasp, kartoffelmel, paprika, salt og peber i mosen, og rør godt rundt.

20.

Slå æggene ud i en kop én ad gangen, og hæld dem op i mosen. Rør godt rundt. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

Slå ægget ud i en kop, og hæld det op i mosen. Rør godt rundt. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

21.

Hæld olie på en stor stegepande, og varm den op til middel varme.

22.

Læg en skefuld mos på stegepandden. Tryk mosen til en flad bøf med en paletkniv. Gør det samme med alt mosen, til du har 8 bøffer.
Læg en skefuld mos på stegepandden. Tryk mosen til en flad bøf med en paletkniv. Gør det samme med alt mosen, til du har 12 bøffer. Steg eventuelt bøfferne ad to omgange, hvis stegepanden er for lille.
Læg en skefuld mos på stegepandden. Tryk mosen til en flad bøf med en paletkniv. Gør det samme med alt mosen, til du har 4 bøffer.

23.

Steg bøfferne i cirka 5 minutter på den ene side.

24.

Vend bøfferne, og steg dem færdige. De skal blive gyldenbrune og sprøde.
Vend bøfferne og steg dem færdige. De skal blive gyldenbrune og sprøde.

Tilbehør:

25.

Skyl salatbladene i koldt vand. Lad dem dryppe af.

26.

Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.

27.

Skyl agurken, og skær den i skiver.

28.

Læg burgerbollerne på en brødrister, og rist dem på begge sider.

29.

Skær burgerbollerne over. Smør både over- og underbollen med dressingen eller med ketchup.

30.

Læg salatblade på underbollen. Læg to kartoffel-grøntsagsbøffer, to agurkeskiver og tomatskiver i. Luk burgeren med overbollen.

Næringsindhold per portion

Energi: 1986 kJ / 473 kcal

Protein: 10 %

Kulhydrat: 54 %

Fedt: 36 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Presse hvidløg

Presse hvidløg

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Krydderurter, hakke

Krydderurter, hakke

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Kartofler, skære i tern

Kartofler, skære i tern

Skære pastinak i små og store tern

Skære pastinak i små og store tern

Løg, rive

Løg, rive

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 22 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min