- >
- Opskrifter >
- Aftensmad >
- Burger, bøffer og deller >
- Burger >
- Vegetarburger
Vegetarburger med kartoffel-grøntsagsbøf
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 90 min.
Sværhedsgrad: Medium

Har du lyst til at prøve noget nyt? Så skal du tage en vegetarburger og finde ud af, hvor lækker den er! Vi viser dig, hvordan man laver lækre grøntsagsbøffer ud af kartofler og grøntsager. Det er nem og sund mad - så hvad med at give det et skud?
Tip: Du kan spare tid, hvis bruger en færdig hvidløgsdressing.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til vegetarburger
Hvidløgs-kartoffel-dressing
ca. 100 g. kartofler
ca. 150 g. kartofler
ca. 50 g. kartofler
2-3 fed hvidløg
3-4 fed hvidløg
1-2 fed hvidløg
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
½ knivspids peber
1 knivspids peber
¼ knivspids peber
½ tsk. paprika eller cayennepeber
¾ tsk. paprika eller cayennepeber
¼ tsk. paprika eller cayennepeber
150 g. cremefraiche 9%
225 g. cremefraiche 9%
75 g. cremefraiche 9%
2 spsk. persille
3 spsk. persille
1 spsk persille
Kartoffel-grøntsagsbøffer
ca. 250 g. kartofler
ca. 375 g. kartofler
ca. 125 g. pastinakker
ca. 190 g. pastinakker
ca. 125 g. squash
ca. 190 g. squash
1 lille løg
1 ½ løg
1 æg
2 æg
1 dl. rasp
1 ½ dl. rasp
½ dl. kartoffelmel
¾ dl. kartoffelmel
1 tsk. paprika
1 ½ tsk. paprika
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
2 spsk. olie
3 spsk. olie
Tilbehør
8 grønne salatblade
4 tomater
8 skiver agurk
4 store burgerboller

Kartoffel

Hvidløg

Salt

Peber

Cayennepeber

Creme fraiche

Persille

Pastinak

Squash

Løg

Æg

Rasp

Kartoffelmel

Paprika

Olie - smagsneutral

Tomat

Agurk

Burgerboller (fuldkorn)
Køkkenredskaber til vegetarburger
1 kartoffelskræller
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 mellem gryde med grydelåg
1 dørslag
1 hvidløgspresser
1 piskeris
1 mellem skål
1 balje
1 lille gryde med grydelåg
1 rivejern
1 stegepande
1 kop
1 paletkniv
1 køkkenvægt

Kartoffelskræller

Skærebræt

Urtekniv

Mellem gryde

Dørslag

Hvidløgspresser

Piskeris

Mellem røreskål

Balje

Lille gryde

Rivejern

Stegepande

Kop

Paletkniv

Køkkenvægt
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Hvidløgsdressing (eller brug en færdig):
3.
Pil hvidløgsfeddene, og pres dem op i skålen med en hvidløgspresser. Se videoen.
4.
5.
6.
7.
Kartoffel-grøntsagsbøffer:
8.
Skræl kartoflerne. Se videoen.
Skræl kartoflerne. Se videoen.
9.
Skær kartoflerne i tern. Se videoen.
Skær kartoflerne i tern. Se videoen.
10.
Vask og skræl pastinakkerne. Skær dem i tern. Se videoen.
11.
12.
Læg låg på gryden, og bring kartoflerne og pastinakkerne i kog.
13.
Kog grøntsagsternene i cirka 15 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Grøntsagerne skal slippe kniven nemt.
14.
15.
Kom de kogte pastinakker og kartofler i en skål. Mos pastinak og kartofler med et piskeris.
16.
17.
Pil løget, og riv det på den fine side af rivejernet. Se videoen.
18.
19.
20.
Slå æggene ud i en kop én ad gangen, og hæld dem op i mosen. Rør godt rundt. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå ægget ud i en kop, og hæld det op i mosen. Rør godt rundt. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
21.
22.
23.
24.
Tilbehør:
25.
26.
27.
28.
29.
Skær burgerbollerne over. Smør både over- og underbollen med dressingen eller med ketchup.
30.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1986 kJ / 473 kcal
Protein: 10 %
Kulhydrat: 54 %
Fedt: 36 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer