- >
- Opskrifter >
- Bagværk >
- Gærdej, mager >
- Boller >
- Varme hveder
Varme hveder
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 10 min.
Sværhedsgrad: Medium

Man skal da have varme hveder på Store Bededag - og hvorfor ikke udnytte chancen og bage dem selv? De her med kardemomme i er i hvert fald lækre! Engang var Store Bededag en dag, hvor alle havde fri til gå i kirke og bede, og selv bageren havde fri. Derfor lavede han en stor portion brød dagen før, så der var nok til to dage. Det er det, der er blevet til traditionen med varme hveder dagen før Store Bededag.
Opskriften giver cirka 10 hveder
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til varme hveder
Ingredienser
2 ½ dl. mælk
½ pk. gær
4 spsk. sukker
1 tsk. salt
1 ½ tsk. kardemomme
1 æg
2 spsk. smør
150 g. grahamsmel
Ca. 350 g. hvedemel

Mælk

Gær

Sukker

Salt

Kardemomme (stødt)

Æg

Smør

Grahamsmel

Hvedemel
Køkkenredskaber til varme hveder
1 decilitermål
1 spiseske
1 teske
1 køkkenvægt
1 mellem gryde
1 røreske
1 skål
Husholdningsfilm
1 kniv
1 bageplade
Bagepapir
1 rent viskestykke

Decilitermål

Spiseske

Teske

Køkkenvægt

Mellem gryde

Røreske

Røreskål

Husholdningsfilm

Urtekniv

Bageplade

Bagepapir

Viskestykke
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
4.
5.
Slå ægget ud i en kop. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Kom det op i skålen. Se videoen.
6.
Tilsæt sukker, salt, kardemomme, blødt smør og grahamsmel, og rør det sammen. Se videoen.
7.
8.
9.
Form og bag bollerne:
10.
11.
Se videoen.
12.
13.
14.
15.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 908 kJ / 217 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 78 %
Fedt: 8 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer