- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Gærdej, mager>
- Boller>
- Varme hveder
Varme hveder
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 10 min.
Sværhedsgrad: Medium
Man skal da have varme hveder på Store Bededag - og hvorfor ikke udnytte chancen og bage dem selv? De her med kardemomme i er i hvert fald lækre! Engang var Store Bededag en dag, hvor alle havde fri til gå i kirke og bede, og selv bageren havde fri. Derfor lavede han en stor portion brød dagen før, så der var nok til to dage. Det er det, der er blevet til traditionen med varme hveder dagen før Store Bededag.
Opskriften giver cirka 10 hveder
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til varme hveder
Ingredienser
2 ½ dl. mælk
½ pk. gær
4 spsk. sukker
1 tsk. salt
1 ½ tsk. kardemomme
1 æg
2 spsk. smør
150 g. grahamsmel
Ca. 350 g. hvedemel
Mælk
Gær
Sukker
Salt
Kardemomme (stødt)
Æg
Smør
Grahamsmel
Hvedemel
Køkkenredskaber til varme hveder
1 decilitermål
1 spiseske
1 teske
1 køkkenvægt
1 mellem gryde
1 røreske
1 skål
Husholdningsfilm
1 kniv
1 bageplade
Bagepapir
1 rent viskestykke
Decilitermål
Spiseske
Teske
Køkkenvægt
Mellem gryde
Røreske
Røreskål
Husholdningsfilm
Urtekniv
Bageplade
Bagepapir
Viskestykke
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
4.
5.
Slå ægget ud i en kop. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Kom det op i skålen. Se videoen.
6.
Tilsæt sukker, salt, kardemomme, blødt smør og grahamsmel, og rør det sammen. Se videoen.
7.
8.
9.
Form og bag bollerne:
10.
11.
Se videoen.
12.
13.
14.
15.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 908 kJ / 217 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 78 %
Fedt: 8 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer