- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Kartofler>
- Varm kartoffelsalat
Varm kartoffelsalat
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Medium
Varm kartoffelsalat smager skønt til frikadeller eller kylling. Hvis du drysser lidt bacon på toppen, har du et helt måltid!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til varm kartoffelsalat
Ingredienser
2 porrer
3 porrer
1 porre
1 rød snackpeberfrugt
1 ½ rød snackpeberfrugt
½ rød snackpeberfrugt
Ca. 800 g. kartofler
Ca. 1200 g. kartofler
Ca. 400 g. kartofler
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
2 spsk. smør
3 spsk. smør
1 spsk. smør
2-3 spsk. eddike
3-4 spsk. eddike
1-2 spsk. eddike
1 ½ dl. vand
2 ¼ dl. vand
¾ dl. vand
1 tsk. sukker
1 ½ tsk. sukker
½ tsk. sukker
1 knivspids salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
1 dl. persille
1 ½ dl. persille
½ dl. persille
Porre
Snackpeber
Kartoffel
Salt
Smør
Eddike - lagereddike
Vand
Sukker
Peber
Persille
Køkkenredskaber til varm kartoffelsalat
1 balje
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 kartoffelskræller
2 store gryder
1 dørslag
1 grydeske
1 viskestykke
Balje
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Kartoffelskræller
Stor gryde
Dørslag
Grydeske
Viskestykke
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Grøntsager:
3.
4.
5.
6.
Kartofler:
7.
Skræl kartoflerne. Se videoen.
8.
9.
10.
Kog kartoflerne i cirka 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflen skal slippe kniven nemt. Se videoen.
11.
12.
13.
Samle salaten:
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1158 kJ / 277 kcal
Protein: 9 %
Kulhydrat: 69 %
Fedt: 22 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer