
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Kartofler>
- Varm kartoffelsalat
Varm kartoffelsalat
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Medium

Varm kartoffelsalat smager skønt til frikadeller eller kylling. Hvis du drysser lidt bacon på toppen, har du et helt måltid!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til varm kartoffelsalat
Ingredienser
2 porrer
3 porrer
1 porre
1 rød snackpeberfrugt
1 ½ rød snackpeberfrugt
½ rød snackpeberfrugt
Ca. 800 g. kartofler
Ca. 1200 g. kartofler
Ca. 400 g. kartofler
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
2 spsk. smør
3 spsk. smør
1 spsk. smør
2-3 spsk. eddike
3-4 spsk. eddike
1-2 spsk. eddike
1 ½ dl. vand
2 ¼ dl. vand
¾ dl. vand
1 tsk. sukker
1 ½ tsk. sukker
½ tsk. sukker
1 knivspids salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
1 dl. persille
1 ½ dl. persille
½ dl. persille

Porre

Snackpeber

Kartoffel

Salt

Smør

Eddike - lagereddike

Vand

Sukker

Peber

Persille
Køkkenredskaber til varm kartoffelsalat
1 balje
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 kartoffelskræller
2 store gryder
1 dørslag
1 grydeske
1 viskestykke

Balje

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Kartoffelskræller

Stor gryde

Dørslag

Grydeske

Viskestykke
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Grøntsager:
3.
Skær roden af porrerne, og skær et snit på langs ned gennem den grønne del af porrerne. Skyl dem fri for jord. Se videoen.
4.
Skær porrerne i tynde ringe.
5.
Skyl peberfrugten, og skær stilken og de hvide hinder væk.
6.
Skær peberfrugten i ringe eller mindre tern.
Kartofler:
7.
Skræl kartoflerne. Se videoen.
8.
Kom kartoflerne i en gryde. Hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne.
9.
Kom salt i gryden, og læg låg på gryden.
10.
Kog kartoflerne i cirka 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflen skal slippe kniven nemt. Se videoen.
11.
Sæt et dørslag i køkkenvasken, og hæld kartofler ned i dørslaget. Pas på, du ikke brænder dig. Få evt. hjælp af en voksen.
12.
Lad kartoflerne køle af et par minutter.
Lad kartoflerne køle af et par min.
13.
Skær kartoflerne i skiver.
Samle salaten:
14.
Kom smør i en stor gryde, og smelt det ved lav varme.
15.
Kom porre i gryden, og steg dem i 3-4 minutter, mens du rører rundt.
16.
Kom peberfrugterne i gryden, og steg videre i 3-4 min.
17.
Skru ned for varmen. Tilsæt eddike, vand, sukker og kartoffelskiver, og vend forsigtigt rundt. Lad det stå, til grøntsagerne er varme.
18.
Smag til med salt og peber.
19.
Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
20.
Hak persillen og stilkene fint. Se videoen.
21.
Drys persillen over den varme kartoffelsalat.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1158 kJ / 277 kcal
Protein: 9 %
Kulhydrat: 69 %
Fedt: 22 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer