
- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Jul>
- Vaniljekranse
Vaniljekranse
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 80 min.
Sværhedsgrad: Medium

Micki synes, at småkager generelt er ALT for små. Så han bager giga-vaniljekranse-med-chokolade-dyp-dyp. De smager fantastisk!
Opskriften giver 24 kæmpe vaniljekranse.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til vaniljekranse
Vaniljekranse:
1 vaniljestang
250 g. hvedemel
110 g. sukker
165 g. smør
½ æg
Pynt:
75 g. hvid chokolade

Vaniljestang

Hvedemel

Sukker

Smør

Æg

Hvid chokolade
Køkkenredskaber til vaniljekranse
1 køkkenvægt
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 lille skål
1 røreske
1 stor skål
1 kop
1 gaffel
Husholdningsfilm
Bagepapir
2 bageplader
1 bagerist
1 metalskål
1 lille gryde

Køkkenvægt

Skærebræt

Urtekniv

Lille røreskål

Røreske

Stor røreskål

Kop

Gaffel

Husholdningsfilm

Bagepapir

Bageplade

Bagerist

Metalskål

Lille gryde
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Skær vaniljestangen igennem på langs, og skrab kornene ud i en lille skål. Se videoen.
4.
Kom 1 spiseskefuld sukker i skålen, og bland det sammen. Se videoen.
5.
Tag en stor skål. Kom hvedemel, sukker og vaniljesukker-blandingen i skålen. Rør det sammen.
6.
Kom smør i skålen og smuldr smørret i mel-blandingen, til det ligner en masse små brødkrummer. Brug hænderne.
7.
Slå ægget ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Kom halvdelen af ægget op i skålen. Se videoen.
8.
Saml hurtigt dejen med hænderne. Pas på med ikke at ælte dejen for meget, for så flyder kagerne ud, når de bliver bagt.
9.
Kom dejen i en frysepose og læg den i køleskab i mindst ½ time.
Form og bag vaniljekranse:
10.
Tænd ovnen på 200 grader. Kom bagepapir på to bageplader.
11.
Tag dejen ud på bordet. Skær dejen i 8 lige store stykker og rul hvert stykke til en pølse, der er cirka 45 centimeter lang. Husk at lave dem lige tykke. Se videoen.
12.
Skær hver pølse i 3 lige lange stykker. Form hvert stykke til en vaniljekrans. Læg dem på bagepladen.
13.
Stil bagepladen i ovnen, og bag vaniljekransene i 10-15 minutter. Hold øje med dem undervejs, så de ikke bliver for mørke.
14.
Lad vaniljekransene køle af på en bagerist. Gem bagepladerne med bagepapir på.
Pynt:
15.
Bræk chokoladen i stykker og kom den i en ovnfast skål. Kom vand i gryden, og smelt chokoladen over vandbad. Se videoen.
16.
Dyp ⅓ af en vaniljekrans i chokoladen. Læg den tilbage på bagepladen med bagepapir på, til chokoladen er størknet. Gør det samme med alle vaniljekransene.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 517 kJ / 124 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 47 %
Fedt: 49 %
Heraf mættet fedt: 4,2 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer