Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Vask vandmelonen, og skær den over på midten. Skær den i 3 centimeter tykke skiver. Skær skiverne over til trekanter.

4.

Tag en stor tallerken. Læg bagepapir på.

5.

Tag en lille skarp kniv. Stik et dybt hul midt på den side en hvert stykke, hvor der er skræl på. Stik håndtaget af en plastikske eller en ispind ind i hullet, så du kan holde på vandmelonstykket som en ispind. Læg dem på tallerkenen.

6.

Smelt chokoladen over vandbad: Bræk chokoladen i stykker, og kom den i en lille metalskål. Se videoen.

7.

Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre vandet. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør undervejs med en dejskraber.

8.

Tag en ske. Dyb den i den smeltede chokolade, og lav chokolade-striber over vandmelonstykkerne med skeen.

9.

Lad chokoladen tørre, og dæk bakken med husholdningsfilm. Stil dine vandmelonis i fryseren i cirka 1 time.

Næringsindhold per portion

Energi: 107 kJ / 26 kcal

Protein: 6 %

Kulhydrat: 60 %

Fedt: 34 %

Heraf mættet fedt: 0,6 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Chokolade, smelte over vandbad

Chokolade, smelte over vandbad

Inspiration

Samlet tid: 150 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 18 min

Samlet tid: 770 min

Arbejdstid: 50 min