- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Valentinsdag>
- Valentins-fastelavnsboller
Fastelavnsboller af vandbakkelse med hindbærskum
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 90 min.
Sværhedsgrad: Svær
Er du klar til at lave super lækre fastelavnsboller? Med GoCooks opskrift kan du trylle vandbakkelser om til fantastiske fastelavnsboller med med hindbærskum for en frisk smag og cool farve - eller kør dem med flødeskum. Pynt dem med valentinstema for ekstra wow-effekt! Det bedste? Du kan forberede dejen i god tid, fryse den og bage på dagen. Nemt!
Opskriften giver 8 valentins-fastelavnsboller.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til valentins-fastelavnsboller
Vandbakkelser:
3 dl. vand
125 g. smør
¼ tsk. salt
1 tsk. sukker
140 g. mel
4 æg
Hindbær-flødeskum:
200 g. frosne hindbær
3 dl. piskefløde
50 g. flormelis
1 tsk. vaniljesukker
Pynt:
Lyserød fondant
Rød fondant
Flormelis
Vand
Smør
Salt
Sukker
Hvedemel
Æg
Hindbær
Piskefløde
Flormelis
Vaniljesukker
Fondant
Køkkenredskaber til valentins-fastelavnsboller
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 teske
1 mellem gryde
1 piskeris
2 spiseskeer
1 kop
2 dejskrabere
2 sprøjteposer eller almindelige fryseposer
1 din yndlings-tyl. (2 cm.)
1 bageplade
Bagepapir
1 lille gryde
1 stor skål
1 håndmixer med piskeris
1 kagerulle
Hjerteudstikker
1 lille skarp kniv
1 si
Decilitermål
Køkkenvægt
Teske
Mellem gryde
Piskeris
Spiseske
Kop
Dejskraber
Sprøjtepose
Tylle
Bageplade
Bagepapir
Lille gryde
Stor røreskål
Håndmixer
Kagerulle
Udstikkere til småkager
Urtekniv
Si
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Vandbakkelser
3.
Kom vand, smør, salt og sukker i en tykbundet gryde. Tænd for middel varme, og lad smørret smelte. Se videoen.
4.
Når smørret er smeltet og vandet koger (bruser), skal du skrue ned til lav varme.
5.
Tilsæt alt mel på én gang. Rør godt. Massen bliver tykkere og tykkere, imens du rører. Rør i mindst 3 minutter i hele gryden til dejen slipper både gryde og ske.
6.
Tag gryden af varmen, og hæld dejen over i en skål. Lad vandbakkelses-dejen køle af i 5-10 minutter, til den har finger-temperatur.
7.
Slå et æg ud i en kop. Pisk ægget godt ind i dejen ét ad gangen med en håndmixer, inden du tilsætter det næste æg. Dejen må gerne klumpe, mens du pisker. Se videoen.
Fortsæt med de næste æg. Se videoen.
8.
Når dejen “kravler” op ad piskeriset, mens du pisker, så er vandbakkelses-dejen perfekt. Dejen skal være så fast, at den ikke flyder ud.
9.
10.
11.
12.
13.
Bag vandbakkelserne i ovnen i cirka 25 minutter, eller til de er gyldne. Du må IKKE åbne ovnen de første 20 minutter, da vandbakkelserne falder sammen, når ovnen åbnes.
Se videoen.
14.
Tag kun én vandbakkelse ud. Falder den ikke sammen i løbet af 1 min., så tag hele pladen ud. Eller bag videre og prøv igen at tage ud. Lad vandbakkelserne køle af.
Hindbærflødeskum
15.
Hæld de frosne hindbær i en lille gryde. Tænd for gryden på middel varme, og kog dem 1-2 minutter. Rør rundt med en spiseske, så de ikke brænder på. Lad hindbærene køle af, mens du pisker flødeskum.
16.
17.
18.
19.
Pynt
20.
Rul fondanten flad med en kagerulle, og skær hjerter med en lille skarp kniv, eller stik dem ud med hjerteudstikkere.
21.
22.
23.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1844 kJ / 411 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 33 %
Fedt: 61 %
Heraf mættet fedt: 19 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer