- >
- Opskrifter>
- Smagekassen>
- Vafler med broccoli og kylling
Vafler med broccoli og kylling
Samlet tid: 75 min.
Arbejdstid: 75 min.
Sværhedsgrad: Medium
Vafler til aftensmad! Hvis der er flere efter aftensmaden, kan du smugle én med i madpakken ;-)
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til vafler med broccoli og kylling
Vafler:
100 g. broccoli
150 g. broccoli
50 g. broccoli
4 ½ dl. mælk
6 ¾ dl. mælk
2 ¼ dl. mælk
3 æg
5 æg
2 æg
1 ½ dl. grahamsmel
2 ¼ dl. grahamsmel
¾ dl. grahamsmel
2 ½ dl. hvedemel
3 ¾ dl. hvedemel
1 ¼ dl. hvedemel
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
½ tsk. bagepulver
¾ tsk. bagepulver
¼ tsk. bagepulver
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
Rød coleslaw:
¼ rød spidskål
Ca. ½ rød spidskål
⅛ rød spidskål
3 gulerødder
4 ½ gulerødder
1 ½ gulerod
3 spsk. cremefraiche
4 ½ spsk. cremefraiche
1 ½ spsk. cremefraiche
1 spsk. mayonnaise
1 ½ spsk. mayonnaise
½ spsk. mayonnaise
1 tsk. sukker
1 ½ tsk. sukker
½ tsk. sukker
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
2 tsk. eddike
3 tsk. eddike
1 tsk. eddike
Tilbehør:
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
1 spsk. smør
1 ½ spsk. smør
½ spsk. smør
3 kyllingebryst-fileter
4 ½ kyllingebryst-fileter
1 ½ kyllingebryst-filet
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
150 g. frisk spinat
225 g. frisk spinat
75 g. frisk spinat
Broccoli
Mælk
Æg
Grahamsmel
Hvedemel
Salt
Bagepulver
Olie - smagsneutral
Rødt spidskål
Gulerod
Creme fraiche
Mayonnaise
Sukker
Eddike - lagereddike
Smør
Kyllingebryst
Peber
Spinat
Køkkenredskaber: til vafler med broccoli og kylling
1 vaffeljern
1 blender eller foodprocessor
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
1 spiseske
1 kniv (bestik)
2 store røreskåle
1 mellemstor skål
2 skærebræt
1 rivejern
1 paletkniv
1 dørslag
2 store skarpe knive
1 kop
1 bagepensel
1 gaffel
1 stegepande
Vaffeljern
Søjleblender
Køkkenvægt
Decilitermål
Teske
Spiseske
Kniv bestik
Røreskål
Mellem røreskål
Skærebræt
Rivejern
Paletkniv
Dørslag
Stor skarp kniv - kokkekniv
Kop
Bagepensel
Gaffel
Stegepande
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Vafler:
3.
Skyl broccolien, og skær hovederne og stokken i mindre stykker. Se videoen.
4.
Kom broccoli og mælk i blenderen, og blend det til en ensartet masse. Se videoen.
5.
Slå et æg ud i en kop, kom det op i blenderen. Fortsæt på samme måde med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Tilsæt grahamsmel, hvedemel, salt og bagepulver, og blend det hele til en ensartet masse. Se videoen.
6.
Tænd vaffeljernet. Når det er varmt, så pensl det med olie, og kom cirka en deciliter af dejen på midten af jernet. Lad dejen selv flyde ud, til der er cirka 1 centimeter til kanten, og luk jernet forsigtigt.
7.
Bag vaflen i jernet et par minutter, til den er gylden og sprød.
8.
Fortsæt sådan med de næste vafler.
Rød coleslaw:
9.
Pil de yderste blade af kålen, og smid bladene ud. Skyl kålen. Snit den i tynde strimler med en skarp kniv. Kom strimlerne op i en stor skål. Se videoen.
10.
Skræl gulerødderne, og riv dem på den grove side af et rivejern. Se videoen.
11.
Kom resten af ingredienserne op i en skål, og rør det sammen. Bland grøntsagerne i, og lad coleslawen trække, mens du steger kyllingen.
Kylling:
12.
Hæld olie og smør på en stegepande, og varm det op ved middel varme. Når det er varmt, skal kyllingen på panden. Vask hænder, når du har rørt ved rå kylling. Krydr kyllingen med salt og peber. Se videoen.
13.
Steg kyllingen gylden på hver side, skru ned, og lad den stege, til den er gennemstegt.
14.
Lad kyllingen køle lidt af, og skær den i tynde skiver.
15.
Skyl spinaten, og hak den i mindre stykker.
Samle vafler:
16.
Saml vaflerne med coleslaw i bunden, kylling og spinat på toppen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2463 kJ / 589 kcal
Protein: 29 %
Kulhydrat: 38 %
Fedt: 29 %
Kostfibre: 2 %
Kokkeskolevideoer