
- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Mellemmåltider>
- Urtemos på ristet rugbrød
Urtemos på ristet rugbrød
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 10 min.
Sværhedsgrad: Nem

Prøv denne lækre urtemos på madpakken eller til søndagsfrokosten derhjemme.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til urtemos på ristet rugbrød
Ingredienser
500 g. kartofler
1 knoldselleri (ca. 250 g.)
2 gulerødder (ca. 100 g.)
100 g. flødeost naturel
¼ dl persille
1-2 fed hvidløg
1 knivspids salt
1 knivspids peber
8 skiver rugbrød
Pynt
1 potte purløg

Kartoffel

Gulerod

Flødeost naturel

Persille

Hvidløg

Salt

Peber

Rugbrød

Purløg
Køkkenredskaber: til urtemos på ristet rugbrød
1 kartoffelskræller
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stor gryde
1 lille skarp kniv
1 stor skål
1 piskeris
1 balje
1 hvidløgspresser
1 brødrister
1 viskestykke
1 saks
1 kagetallerken
1 kniv bestik

Kartoffelskræller

Skærebræt

Stor skarp kniv

Stor gryde

Lille skarp kniv

Stor skål

Piskeris

Hvidløgspresser

Brødrister

Viskestykke

Saks

Kagetallerken

Kniv bestik
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Urtemos: Skyl, og skræl kartoflerne. Skær dem i grove tern.
4.
Skær skrællen af knoldsellerien, og skyl den. Skær den derefter 2 x 2 x 2 centimeter tern.
5.
Skyl, og skræl gulerødderne. Skær gulerødderne i grove tern.
6.
Put grøntsagerne i en gryde. Hæld vand i gryden, til grøntsagerne næsten er dækkede. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
7.
Kog grøntsagerne i cirka 20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille spids kniv. Grøntsagerne skal slippe kniven.
8.
Hæld kogevandet i en skål, og gem det. Få hjælp af en voksen.
9.
Mos grøntsagerne i gryden med et piskeris. Rør flødeost og lidt kogevand i mosen. Kom kogevand i mosen, til mosen har en ensartet konsistens. Se videoen.
10.
Hæld koldt vand i en balje. Skyl persille i det kolde vand, og pil bladene af stilkene.
11.
Hak persillen, og rør den i urtemosen.
Hak persillen, og rør den i urtemosen.
12.
Pil hvidløget. Kom hvidløget i en hvidløgspresser, og pres det ned i urtemosen.
13.
Smag urtemosen til med salt og peber.
14.
Kom rugbrød på en brødrister, og rist på begge sider.
15.
Skær rugbrødskiverne i trekanter.
16.
Hæld koldt vand i en balje. Skyl purløg i det kolde vand, og lad det dryppe af på et rent viskestykke.
17.
Klip purløgene i meget fine stykker på en lille tallerken.
18.
Put den varme urtemos på brødskiverne. Drys purløg over som pynt. Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1784 kJ / 427 kcal
Protein: 11 %
Kulhydrat: 69 %
Fedt: 20 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer