1. >
  2. Opskrifter>
  3. Mellemmåltider>
  4. Urtemos på ristet rugbrød

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Urtemos: Skyl, og skræl kartoflerne. Skær dem i grove tern.

4.

Skær skrællen af knoldsellerien, og skyl den. Skær den derefter 2 x 2 x 2 centimeter tern.

5.

Skyl, og skræl gulerødderne. Skær gulerødderne i grove tern.

6.

Put grøntsagerne i en gryde. Hæld vand i gryden, til grøntsagerne næsten er dækkede. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.

7.

Kog grøntsagerne i cirka 20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille spids kniv. Grøntsagerne skal slippe kniven.

8.

Hæld kogevandet i en skål, og gem det. Få hjælp af en voksen.

9.

Mos grøntsagerne i gryden med et piskeris. Rør flødeost og lidt kogevand i mosen. Kom kogevand i mosen, til mosen har en ensartet konsistens. Se videoen.

10.

Hæld koldt vand i en balje. Skyl persille i det kolde vand, og pil bladene af stilkene.

11.

Hak persillen, og rør den i urtemosen.
Hak persillen, og rør den i urtemosen.

12.

Pil hvidløget. Kom hvidløget i en hvidløgspresser, og pres det ned i urtemosen.

13.

Smag urtemosen til med salt og peber.

14.

Kom rugbrød på en brødrister, og rist på begge sider.

15.

Skær rugbrødskiverne i trekanter.

16.

Hæld koldt vand i en balje. Skyl purløg i det kolde vand, og lad det dryppe af på et rent viskestykke.

17.

Klip purløgene i meget fine stykker på en lille tallerken.

18.

Put den varme urtemos på brødskiverne. Drys purløg over som pynt. Velbekomme!

Næringsindhold per portion

Energi: 1784 kJ / 427 kcal

Protein: 11 %

Kulhydrat: 69 %

Fedt: 20 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Mose

Mose

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 32 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min