- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Asien>
- Japansk>
- Uramaki sushi
Uramaki sushi
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Svær
Uramaki sushi hedder også inside-out-sushi. Her er tangen rullet indeni, så du har ris på ydersiden. Sushi kræver lidt øvelse - men når først du har styr på din rulleteknik, er sushi en virkelig nem ret, som du let kan lave derhjemme. Du får GoCooks sushi opskrift for begyndere her.
Opskriften giver cirka 32 stykker.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til uramaki sushi
Uramaki sushi:
250 g. sushiris
375 g. sushiris
125 g. sushiris
2 spsk. riseddike
3 spsk. riseddike
1 spsk. riseddike
3 spsk. sukker
1 spsk. sukker
1 kyllingebryst-filet
1 ½ kyllingebryst-filet
½ kyllingebryst-filet
1 knivspids salt
1 ½ knivspids salt
½ knivspids salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
1 avocado
1 ½ avocado
½ avocado
1 agurk
1 ½ agurk
½ agurk
1 mango
1 ½ mango
½ mango
50 g. røget laks
75 g. røget laks
25 g. røget laks
50 g. rejer
75 g. rejer
25 g. rejer
4 plader nori-tang (sushi-tang)
6 plader nori-tang (sushi-tang)
2 plader nori-tang (sushi-tang)
½ dl. sesamfrø (gerne både sorte og hvide)
¾ dl. sesamfrø (gerne både sorte og hvide)
¼ dl. sesamfrø (gerne både sorte og hvide)
Tilbehør:
Wasabi
Sojasovs
Syltet ingefær
Sushi-ris
Risvinseddike
Sukker
Kyllingebryst
Salt
Peber
Avocado
Agurk
Mango
Laks (røget)
Rejer
Sushi-tang
Sesamfrø
Wasabi
Soja
Ingefær (syltet)
Køkkenredskaber til uramaki sushi
3 spiseskeer
1 teske
1 stor skål
1 lille gryde
1 grydelåg
1 lille skål
1 fad
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 sushimåtte
1 glas
1 tallerken
3 serveringsskåle til soya mv.
1 lille skål
1 lille skål
Spisepinde
Spiseske
Teske
Stor røreskål
Lille gryde
Grydelåg
Lille røreskål
Serveringsfad
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Sushimåtte
Glas
Middagstallerken
Lille røreskål
Spisepinde
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sushiris:
3.
Skyl risene i en skål. Hæld vandet fra, og skyl igen. Gentag, til vandet er helt klart. Se videoen.
4.
5.
6.
7.
Fyld:
8.
Skær kyllingebryst-fileten i tynde stave. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Skær kyllingebryst-fileterne i tynde stave. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
9.
10.
11.
12.
Skær mangoen over på langs på hver side af midten. Der er en stor sten i midten. Skær skrællen af mangoen, og skær mango-kødet i tynde stave. Se videoen.
Rul sushi:
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 243 kJ / 58 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 60 %
Fedt: 25 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer