- Hjem >
- Opskrifter >
- Aftensmad >
- Tilbehør >
- Dip, dressinger og sovs >
- Tzatziki
Tzatziki
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Mærkeligt navn!? Men bare rolig, der er ingen mærkelige ingredienser i. Tzatziki er faktisk bare en slags dressing med revet agurk. Opskriften stammer fra Grækenland og Tyrkiet.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til tzatziki
Tzatziki:
1 agurk
1 ½ agurk
½ agurk
3 fed hvidløg
4 ½ fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
5 dl. græsk yoghurt
7 ½ dl. græsk yoghurt
2 ½ dl. græsk yoghurt
1 tsk. olie
1 ½ tsk. olie
½ tsk. olie
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
evt. 5 mynteblade
evt. 7 ½ mynteblade
evt. 2 ½ mynteblade

Agurk

Hvidløg

Græsk yoghurt

Olie - smagsneutral

Salt

Peber

Mynte
Køkkenredskaber til tzatziki
1 decilitermål
1 teske
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 spiseske
1 rivejern
1 hvidløgspresser
1 stor skål
1 lille skål
1 rent viskestykke

Decilitermål

Teske

Urtekniv

Skærebræt

Spiseske

Rivejern

Hvidløgspresser

Stor røreskål

Lille røreskål

Viskestykke
Sådan gør du
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Tzatziki:
3.
4.
5.
Pil, og pres hvidløg. Se videoen.
6.
Kom yoghurt, olie, hvidløg, salt og peber i en skål, og rør det sammen. Kom revet agurk i skålen, og rør sammen. Se videoen.
7.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 490 kJ / 117 kcal
Protein: 46 %
Kulhydrat: 27 %
Fedt: 27 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration