- Hjem >
- Opskrifter >
- Aftensmad >
- Tilbehør >
- Dip, dressinger og sovs >
- Tzatziki
Tzatziki
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
Mærkeligt navn!? Men bare rolig, der er ingen mærkelige ingredienser i. Tzatziki er faktisk bare en slags dressing med revet agurk. Opskriften stammer fra Grækenland og Tyrkiet.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til tzatziki
Tzatziki:
1 agurk
1 ½ agurk
½ agurk
3 fed hvidløg
4 ½ fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
5 dl. græsk yoghurt
7 ½ dl. græsk yoghurt
2 ½ dl. græsk yoghurt
1 tsk. olie
1 ½ tsk. olie
½ tsk. olie
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
evt. 5 mynteblade
evt. 7 ½ mynteblade
evt. 2 ½ mynteblade
Agurk
Hvidløg
Græsk yoghurt
Olie - smagsneutral
Salt
Peber
Mynte
Køkkenredskaber til tzatziki
1 decilitermål
1 teske
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 spiseske
1 rivejern
1 hvidløgspresser
1 stor skål
1 lille skål
1 rent viskestykke
Decilitermål
Teske
Urtekniv
Skærebræt
Spiseske
Rivejern
Hvidløgspresser
Stor røreskål
Lille røreskål
Viskestykke
Sådan gør du
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Tzatziki:
3.
4.
5.
Pil, og pres hvidløg. Se videoen.
6.
Kom yoghurt, olie, hvidløg, salt og peber i en skål, og rør det sammen. Kom revet agurk i skålen, og rør sammen. Se videoen.
7.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per person
Energi: 490 kJ / 117 kcal
Protein: 46 %
Kulhydrat: 27 %
Fedt: 27 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration