- Hjem >
- Opskrifter >
- Bagværk >
- Bagværk, øvrige >
- Trylledej
Trylledej
Samlet tid: 240 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Her kan du se, hvordan du laver trylledej, som kan bruges til f.eks. julepynt. God fornøjelse!
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til trylledej
Trylledej
2 dl. hvedemel
1 dl. fint salt
1 dl. vand
1 spsk. madolie fx rapsolie eller solsikkeolie

Hvedemel

Salt

Vand

Rapsolie
Køkkenredskaber til trylledej til trylledej

Decilitermål

Spiseske

Mellem røreskål

Bagepapir

Bageplade
Sådan gør du
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Bland mel og salt sammen i en skål.
4.
Tilsæt vand og olie.
5.
Ælt det hele godt sammen med hænderne, indtil konsistensen er ensartet, glat og smidig, og minder lidt om modellervoks. Det tager 5-10 minutter.
6.
Lad dejen hvile tildækket ved stuetemperatur i 30-60 minutter.
7.
Rul dejen ud i 6-8 mm tykkelse på et let meldrysset bord eller direkte på et stykke bagepapir. Tryl løs, og brug f.eks. udstikkere til at skabe dine figurer eller form dem med hænderne, præcis som du synes, de skal være.
8.
Bag figurerne hårde i ovnen ved 100°C varmluft i 2-4 timer, afhængigt af tykkelsen. Vend evt. figurerne om nogle gange undervejs, så de tørrer jævnt (bruge grydelapper - de er varme).
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 0 kJ / 0 kcal
Protein: 0 %
Kulhydrat: 0 %
Fedt: 0 %
Kostfibre: 0 %
Inspiration