
- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Fastelavn>
- Nemme fastelavnsboller
Nemme fastelavnsboller
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 36 min.
Sværhedsgrad: Nem

Lækre fastelavsboller med butterdej. Vælg selv, om du vil fylde dem med syltetøj eller hjemmelavet kagecreme.
Opskriften giver 8 fastelavnsboller.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til nemme fastelavnsboller
Ingredienser
8 plader frossen butterdej på ca. 10 x 10 cm. (450 gram)
Kagecreme:
3 æg
½ l mælk
3 spsk. majsstivelse (Maizenamel)
1 dl sukker
½ vaniljestang
Pynt:
Syltetøj
1 æg til pensling
Ca. 2 spsk. vand
150 g. flormelis
1 tsk. kakao

Butterdej

Æg

Mælk

Majsstivelse

Sukker

Vanilje

Hindbærmarmelade

Vand

Flormelis

Kakaopulver
Køkkenredskaber til nemme fastelavnsboller
1 spiseske
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 teske
Bagepapir
2 bageplader
1 lille skarp kniv
1 kop
1 mellemstor gryde
1 piskeris
1 skærebræt
1 gaffel
1 bagepensel
1 lille skål

Spiseske

Decilitermål

Køkkenvægt

Teske

Bagepapir

Bageplade

Lille skarp kniv

Kop

Mellem gryde

Piskeris

Skærebræt

Gaffel

Bagepensel

Lille skål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Kom bagepapir på 2 bageplader.
4.
Tænd ovnen på 200 grader.
5.
Fordel butterdejs-pladerne på de 2 bageplader. Lad dem tø op i 10 minutter. Hvis du bruger store plader butterdej, så skær dem ud i firkanter på cirka 10 x 10 centimeter. Lav kagecreme, mens pladerne tør op.
6.
Kagecreme: Slå et æg ud i en kop. Kom det op i en gryde. Fortsæt sådan med de to andre æg. Pisk æggene sammen i gryden. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
7.
Tilsæt mælk, majsstivelse og sukker. Se videoen.
8.
Skær vaniljestangen over på langs, og skrab kornene ud med en lille kniv. Kom vaniljekornene ned i gryden sammen med den tomme vaniljestang. Se videoen.
9.
Pisk det hele sammen, og bring det i kog ved svag varme, mens du rører rundt. Lad det koge i cirka 3 minutter, til det bliver tykt. Det er vigtigt at cremen får lov til at koge godt igennem, for ellers får den en melet smag.
10.
Tag gryden af varmen, og lad cremen køle lidt af.
11.
Fastelavnsboller: Fold de 4 hjørner af dejen ind mod midten, så de mødes. Pres hjørnerne godt ned i dejen, så de ikke folder sig ud under bagning. Gør det samme på hver butterdejsplade.
12.
Fordel enten 1 teske kagecreme eller 1 teske syltetøj på midten af hver butterdejsplade oven på de 4 hjørner. Du kan for eksempel lave halvdelen med kagecreme, og den anden halvdel med syltetøj.
13.
Slå 1 æg ud i en kop. Pisk det sammen med en gaffel. Se videoen.
14.
Pensl fastelavnsbollerne med ægget.
15.
Bag fastelavnsbollerne i 12-15 minutter. De skal puste sig helt op, og være gyldne og sprøde i overfladen. Lad dem køle af, før du pynter dem med glasur.
16.
Glasur: Kog vandet i en elkedel eller gryde.
17.
Kom flormelis og kakao i en lille skål. Tilsæt 1 spiseskefuld af det kogende vand, og rør rundt. Start med meget lidt vand! Hvis glasuren er for tyk, kan du altid tilsætte lidt ekstra vand, men den skal være ret tyk. Se videoen.
18.
Pynt dine afkølede fastelavnsboller med glasuren.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1620 kJ / 387 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 43 %
Fedt: 52 %
Heraf mættet fedt: 3,6 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer