1. >
  2. Opskrifter>
  3. Sæson>
  4. Højtider>
  5. Fastelavn>
  6. Nemme fastelavnsboller

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Kom bagepapir på 2 bageplader.

4.

Tænd ovnen på 200 grader.

5.

Fordel butterdejs-pladerne på de 2 bageplader. Lad dem tø op i 10 minutter. Hvis du bruger store plader butterdej, så skær dem ud i firkanter på cirka 10 x 10 centimeter. Lav kagecreme, mens pladerne tør op.

6.

Kagecreme: Slå et æg ud i en kop. Kom det op i en gryde. Fortsæt sådan med de to andre æg. Pisk æggene sammen i gryden. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

7.

Tilsæt mælk, majsstivelse og sukker. Se videoen.

8.

Skær vaniljestangen over på langs, og skrab kornene ud med en lille kniv. Kom vaniljekornene ned i gryden sammen med den tomme vaniljestang. Se videoen.

9.

Pisk det hele sammen, og bring det i kog ved svag varme, mens du rører rundt. Lad det koge i cirka 3 minutter, til det bliver tykt. Det er vigtigt at cremen får lov til at koge godt igennem, for ellers får den en melet smag.

10.

Tag gryden af varmen, og lad cremen køle lidt af.

11.

Fastelavnsboller: Fold de 4 hjørner af dejen ind mod midten, så de mødes. Pres hjørnerne godt ned i dejen, så de ikke folder sig ud under bagning. Gør det samme på hver butterdejsplade.

12.

Fordel enten 1 teske kagecreme eller 1 teske syltetøj på midten af hver butterdejsplade oven på de 4 hjørner. Du kan for eksempel lave halvdelen med kagecreme, og den anden halvdel med syltetøj.

13.

Slå 1 æg ud i en kop. Pisk det sammen med en gaffel. Se videoen.

14.

Pensl fastelavnsbollerne med ægget.

15.

Bag fastelavnsbollerne i 12-15 minutter. De skal puste sig helt op, og være gyldne og sprøde i overfladen. Lad dem køle af, før du pynter dem med glasur.

16.

Glasur: Kog vandet i en elkedel eller gryde.

17.

Kom flormelis og kakao i en lille skål. Tilsæt 1 spiseskefuld af det kogende vand, og rør rundt. Start med meget lidt vand! Hvis glasuren er for tyk, kan du altid tilsætte lidt ekstra vand, men den skal være ret tyk. Se videoen.

18.

Pynt dine afkølede fastelavnsboller med glasuren.

Næringsindhold per portion

Energi: 1620 kJ / 387 kcal

Protein: 5 %

Kulhydrat: 43 %

Fedt: 52 %

Heraf mættet fedt: 3,6 g

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Kagecreme

Kagecreme

Vaniljestang, skrabe kornene ud og lave vaniljesukker

Vaniljestang, skrabe kornene ud og lave vaniljesukker

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Glasur

Glasur

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 75 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 90 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 145 min