- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Fastelavn>
- Nemme fastelavnsboller
Nemme og hurtige fastelavnsboller
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 36 min.
Sværhedsgrad: Nem
Nemme, lynhurtige og lækre fastelavnsboller af færdig butterdej. Med GoCooks opskrift kan du pynte fastelavnsbollerne med glasur og fylde dem med dit valg af syltetøj eller kagecreme. For en hurtig løsning, brug færdig kagecreme. Du kan endda bage fastelavnsbollerne i en Airfryer i 12 min ved 170 grader. Høj blot øje med, at de ikke puffer op i varmelegemet.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til nemme fastelavnsboller
Fastelavnsboller af butterdej:
4 plader frossen butterdej (450 g)
6 plader frossen butterdej (675 g)
2 plader frossen butterdej (ca. 225 g)
Kagecreme:
2 æg
3 æg
1 æg
5 dl mælk
7 ½ dl mælk
2 ½ dl mælk
2 spsk. majsstivelse
3 spsk. majsstivelse
1 spsk. majsstivelse
4 spsk. sukker
6 spsk. sukker
2 spsk. sukker
2 tsk. vaniljesukker eller 1 vaniljestang
3 tsk. vaniljesukker eller 1 vaniljestang
1 tsk. vaniljesukker eller ½ vaniljestang
Pynt:
Hindbærmarmelade
1 æg til pensling
Ca. 2 spsk. vand
150 g. flormelis
1 tsk. kakao
Butterdej
Æg
Mælk
Majsstivelse
Sukker
Vaniljesukker
Hindbærmarmelade
Vand
Flormelis
Kakaopulver
Køkkenredskaber til nemme fastelavnsboller
1 spiseske
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 teske
Bagepapir
2 bageplader
1 lille skarp kniv
1 kop
1 mellemstor gryde
1 piskeris
1 skærebræt
1 gaffel
1 bagepensel
1 lille skål
Spiseske
Decilitermål
Køkkenvægt
Teske
Bagepapir
Bageplade
Urtekniv
Kop
Mellem gryde
Piskeris
Skærebræt
Gaffel
Bagepensel
Lille røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Optøning butterdej:
3.
Kom bagepapir på 2 bageplader.
Kom bagepapir på 1 bageplade.
4.
5.
Halver pladerne med frossen butterdej. Hvis du bruger store plader butterdej, så skær dem ud i firkanter på cirka 10 x 10 centimeter.
6.
Fordel butterdejs-pladerne på de 2 bageplader. Lad dem tø op i 10-20 minutter.
Kagecreme:
7.
Slå et æg ud i en kop. Kom det op i en gryde. Fortsæt sådan med det næste æg. Pisk æggene sammen i gryden. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop. Kom det op i en gryde. Fortsæt sådan med de to andre æg. Pisk æggene sammen i gryden. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop. Kom det op i en gryde. Pisk ægget sammen i gryden. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
8.
Tilsæt vaniljesukker, sukker, majsstivelse. Pisk det godt sammen, så der ikke er klumper. Se videoen.
9.
Kom mælken i gryden. Bring det i kog ved svag varme, mens du pisker godt. Lad det koge i cirka 3 minutter, til det bliver tykt. Det er vigtigt at cremen får lov til at koge godt igennem, for ellers får den en melet smag.
10.
Hæld kagecremen i en skål, og drys med sukker, så der ikke dannes skind. Lad cremen køle af.
Fastelavnsboller:
11.
Fold de 4 hjørner af dejen ind mod midten, så de mødes. Pres hjørnerne godt ned i dejen, så de ikke folder sig ud under bagning. Gør det samme på hver butterdejsplade.
12.
Fordel enten 1 teske kagecreme eller 1 teske syltetøj på midten af hver butterdejsplade oven på de 4 hjørner. Du kan for eksempel lave halvdelen med kagecreme, og den anden halvdel med syltetøj.
13.
Slå 1 æg ud i en kop. Pisk det sammen med en gaffel.
14.
Pensl fastelavnsbollerne med ægget. Se videoen.
15.
Bag fastelavnsbollerne i 12-15 minutter. De skal puste sig helt op, og være gyldne og sprøde i overfladen. Lad dem køle af, før du pynter dem med glasur.
Glasur:
16.
Kog vandet i en elkedel eller gryde.
17.
18.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1620 kJ / 387 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 43 %
Fedt: 52 %
Heraf mættet fedt: 3,6 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer