
- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Jul>
- Tre slags småkager
Tre slags småkager af én dej
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Medium

Hvis du også er vild med alle mulige forskellige slags småkager, så er den her opskrift lige noget for dig. Her får du nemlig 3 forskellige slags småkager ud af den samme grunddej. Du kan også selv freestyle med at tilsætte ekstra ingredienser til grunddejen, så du får 100 procent din egen småkage.
Opskriften giver cirka 30 småkager. 10 af hver slags.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til tre slags småkager
Grunddej:
250 g. hvedemel
125 g. flormelis
250 g. smør
1 æg
Chokolade småkager:
30 g. mælkechokolade med havsalt og karamel, mørk chokolade eller mælkechokolade
Krydrede småkager:
1 ½ tsk. kanel
1 tsk. kardemomme
1 tsk. stødt nellike
1 æg til pensling
Kanelsukker til drys
Småkager med kakao og nødder:
1 spsk. kakaopulver
25 g. hasselnødder
1 spsk. perlesukker

Hvedemel

Flormelis

Smør

Æg

Mørk chokolade

Kanel (stødt)

Kardemomme (stødt)

Nellike (stødt)

Kakaopulver

Hasselnødder

Perlesukker
Køkkenredskaber til tre slags småkager
1 køkkenvægt
1 teske
1 spiseske
1 stor skål
1 røreske
1 kop
3 mellemstore skåle
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
2 bageplader
Bagepapir
1 kagerulle
1 lille skarp kniv
1 bagepensel

Køkkenvægt

Teske

Spiseske

Stor røreskål

Røreske

Kop

Mellem røreskål

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Bageplade

Bagepapir

Kagerulle

Urtekniv

Bagepensel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Grunddej:
3.
Kom hvedemel og flormelis i en skål. Smuldr smørret i.
4.
Slå ægget ud i en glas og kom det op i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
5.
Rør alle ingredienserne hurtig sammen til en ensartet mørdej. Den skal ikke æltes, bare samles godt sammen.
6.
Skær dejen i 3 lige store dele og kom dem i hver sin skål.
Chokolade småkager:
7.
Hak chokoladen og bland den i den ene dej.
8.
Rul den til en pølse på cirka 3 centimeter i diameter. Pak den ind i husholdningsfilm eller bagepapir.
Krydrede småkager:
9.
Bland krydderier (kanel, kardemomme og nellike) i den anden dej.
Småkager med kakao og nødder:
10.
Bland kun kakao i den tredje dej.
11.
Stil de tre forskellige mørdeje i køleskabet i minimum 30 minutter.
12.
Hak hasselnødderne fint. Se videoen.
Udskær småkagerne:
13.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft og kom bagepapir på to bageplader.
14.
Skær chokolade-småkagedejen ud i skiver på cirka 2-3 millimeter. Læg dem på bagepladen.
15.
Rul den krydrede småkagedej ud, så den er cirka 3 millimeter høj. Skær små snitter (med samme form som ruder i et kortspil) af den. Læg dem på bagepladen.
16.
Slå et æg ud i en kop og pisk det sammen med en gaffel. Pensl de krydrede småkager med æg og drys med kanelsukker.
17.
Rul småkagedejen med kakao ud. Brug udstikker eller skær dem til snitter, som de andre. Kom dem på bagepladen og drys dem med perlesukker og hakkede hasselnødder.
Bag småkagerne:
18.
Bag småkagerne i cirka 10-14 minutter, eller til de er blevet gyldne. Lad dem køle af.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 888 kJ / 121 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 40 %
Fedt: 55 %
Heraf mættet fedt: 4,6 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer