- >
- Opskrifter >
- Sæson >
- Højtider >
- Jul >
- Tre slags småkager
Tre slags småkager af én dej
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Medium

Hvis du også er vild med alle mulige forskellige slags småkager, så er den her opskrift lige noget for dig. Her får du nemlig 3 forskellige slags småkager ud af den samme grunddej. Du kan også selv freestyle med at tilsætte ekstra ingredienser til grunddejen, så du får 100 procent din egen småkage.
Opskriften giver cirka 30 småkager. 10 af hver slags.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til tre slags småkager
Grunddej:
250 g. hvedemel
125 g. flormelis
250 g. smør
1 æg
Chokolade småkager:
30 g. mælkechokolade med havsalt og karamel, mørk chokolade eller mælkechokolade
Krydrede småkager:
1 ½ tsk. kanel
1 tsk. kardemomme
1 tsk. stødt nellike
1 æg til pensling
Kanelsukker til drys
Småkager med kakao og nødder:
1 spsk. kakaopulver
25 g. hasselnødder
1 spsk. perlesukker

Hvedemel

Flormelis

Smør

Æg

Mørk chokolade

Kanel (stødt)

Kardemomme (stødt)

Nellike (stødt)

Kakaopulver

Hasselnødder

Perlesukker
Køkkenredskaber til tre slags småkager
1 køkkenvægt
1 teske
1 spiseske
1 stor skål
1 røreske
1 kop
3 mellemstore skåle
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
2 bageplader
Bagepapir
1 kagerulle
1 lille skarp kniv
1 bagepensel

Køkkenvægt

Teske

Spiseske

Stor røreskål

Røreske

Kop

Mellem røreskål

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Bageplade

Bagepapir

Kagerulle

Urtekniv

Bagepensel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Grunddej:
3.
4.
Slå ægget ud i en glas og kom det op i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
5.
6.
Chokolade småkager:
7.
8.
Krydrede småkager:
9.
Småkager med kakao og nødder:
10.
11.
12.
Udskær småkagerne:
13.
14.
15.
16.
17.
Bag småkagerne:
18.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 888 kJ / 121 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 40 %
Fedt: 55 %
Heraf mættet fedt: 4,6 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer